Valul doi al pandemiei va ține toată iarna. Virusul este cu câțiva pași înaintea noastră

Valul doi al pandemiei va ține toată iarna. Virusul este cu câțiva pași înaintea noastră

În mod evident, după ultimele cifre în acest moment suntem cu mult în urma virusului în Europa. Capacitatea spitalelor de a îngriji pacienţii internaţi cu COVID-19 pare să fi atins punctul terminus. La nivel global pandemia a făcut 1,1 milioane de morți și nu dă semne că s-ar retrage. 

“Cât de greu va fi acest val doi depinde de noi. În primul val am reușit sa ținem situația sub control… dacă vom continua cu discuțiile despre restrictii, situația va fi mai grea” a spus Raed Arafat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Valul doi al pandemiei va ține toată iarna. Virusul este cu câțiva pași înaintea noastră

Dacă reușim să stopăm creșterea, să începem o descreștere, care durează, e clar că putem ține situația sub control. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia anumite măsuri, restricții, dacă continuăm în această logică, s-ar putea ca lupta să fie mai grea și mai lungă', a spus secretarul de stat.

Ne așteaptă o nouă carantină totală

“Cu cât cresc mai mult cazurile în terapie intensivă, situația va fi mai grea, inclusiv să luăm niște măsuri de limitare elective pe care și alții le-au luat' a mai precizat Arafat.

Decesele zilnice din cauza COVID-19 au crescut cu aproape 40% comparativ cu săptămâna precedentă, a declarat pentru BBC Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Foarte grav este faptul că odată vindecat de Covid, medicii nu ştiu încă dacă anticorpii obținuți în urma infectării cu SARS-COV 2 conferă vreo imunitate împotriva reinfectării cu noul coronavirus.

Soluția pentru stoparea viruslui era imunizarea colectivă, în masă. Aceasta se produce atunci când suficiente persoane dintr-o populaţie au avut contact cu virusul, fie prin vaccinare, astfel încât virusul să nu se mai răspândească rapid.

Foto: 123rf

Citeste și:

Ce sunt infecțiile nosocomiale și care sunt cele mai des întâlnite microorganisme în spitalele din România

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri