E oficial! Când va ajunge în România vaccinul anti-COVID

E oficial! Când va ajunge în România vaccinul anti-COVID

Primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar primii care se vor vaccina începând cu luna ianuarie vor fi cadrele medicale.

„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă', a declarat Nelu Tătaru, la videoconferința Profit Health Forum, precizând că este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană.

De asemenea, el a precizat că autoritățile au făcut eforturi imense în a extinde facilitățile de Terapie Intensivă. Dacă în februarie, România avea 740 paturi de ATI, în prezent s-a ajuns la 1.200, urmând ca în decurs de câteva zile să se asigure 1.400 de paturi.

La debutul pandemiei, România nu avea în depozite medicamente și echipamente necesare combaterii noului coronavirus, însă în ultima perioadă spitalele au fost dotate mai mult decât în ultimii 30 de ani, a subliniat Nelu Tătaru.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro