(P) Vai, una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

La circa 30 de km de Sitia în partea estică a insulei Creta, găsești una dintre cele mai exotice fâșii de nisip. Aici se află cea mai mare pădure de palmieri Phoenix Theophrastii, din Europa, specie rară întâlnită în foarte puține locuri din lume, fiind arie protejată prin lege.

avantaje.Creta.1.07.2016.CHRT

Frumusețea plajei Vai i-a cucerit pe hipioți încă din anii `60, datorită farmecului său sălbatic, devenind într-un timp extrem de scurt locul lor preferat de vacanță. Din păcate, hipioții nu au protejat zona și vegetația luxuriantă, iar autoritățile locale au fost nevoite să interzică în jurul anilor `80 camparea pe această plajă.

Plaja cretană Vai a reușit totuși să se mențină autentică în ciuda turiștilor care ajung pe aceste meleaguri fertile în fiecare an. Limba de nisip gri străjuită de stânci înalte de zeci de metri este înconjurată de lagune cu ape turcoaz extrem de cristaline, care ascund bogății subacvatice demne de a fi admirate. Este locul perfect dacă te pasionează scuba diving sau snorkeling, iar vânturile puternice care străbat zona de coastă produc valuri înalte, perfecte dacă practici surf sau windsurfing.

Pentru că se ajunge destul de greu aici, plaja Vai este ceva mai sălbatică comparativ cu alte zone de coastă ale insulei Creta, nefiind vizitată așadar de către familiile cu copii, sau de către seniorii dornici de relaxare.

Zona se află pe platoul Lasithi, fiind binecuvântată cu un sol fertil pe care cresc măslini, lămâi, portocali, rodii și tot felul de plante, printre care și nelipsiții leandri în nuanțe de roz, galben ori alb. Colinele înalte în nuanțe ciocolatii întregesc peisajul de basm al plajei, perfect pentru escapade romantice în doi, ori pentru aventurieri.

Nu departe de plaja Vai, la circa 20 de minute, se întinde o a doua plajă sălbatică compusă din pietricele și păzită îndeaproape de stânci care ating înălțimi colosale. Plaja nu este la fel de cunoscută precum Vai, dar este extrem de frumoasă, mai ales că în această zonă să găsesc și câteva peșteri pe jumătate scufundate.

 de Mădălina Isar

 Sejur Creta 

Hotel Grand Holiday Resort 4*- de la  499 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber