Vacanța de vară poate avea efecte negative asupra copiilor. Cum este posibil acest lucru?

efecte negative vacanța de vară

Vacanța de vară este poate cel mai așteptat moment de către toți elevii, însă odată cu trecerea timpului, acesta s-a transformat într-un pericol pentru cei mici.

În trecut, de vacanța de vară erau legate cele mai frumoase amintiri, acesta fiind momentul în care se sudau prietenii, care aveau toate șansele să dureze o viață întreagă. Pe măsură ce anii au trecut, vacanța de vară și-a pierdut din farmec, jocurile din copilărie și alergatul cât era ziua de lungă fiind înlocuite de jocurile pe calculator sau pe telefon.

De ce vacanța de vară poate avea efecte negative asupra copiilor?

Pornind de la aceste indicii, cercetătorii au ajuns la concluzia că pe timpul verii, cei mici au toate șansele să își modifice comportamentul, iar starea lor de sănătate poate fi pusă în pericol, potrivit dailymail.co.uk. Mai exact, atunci când se întorc din nou la școală, elevii au câteva kilograme în plus, nu mai au aceeași condiție fizică și nu mai știu să socializeze cu cei din jurul lor.

În vacanța de vară, copiii își petrec o mare parte din timp stând în casă, ceea ce duce la creșterea riscului de a  suferi de obezitate, boli ale sistemului circulator sau diabet.

Cei mai afectați de această problemă sunt în special copiii care provin din familii sărace. Pentru că părinții lor nu își permit să îi trimită în tabere sau să le organizeze un program încărcat de activități, cei mici se refugiază în casă și își petrec majoritatea timpului în fața televizorului, lucru care își poate pune amprenta puternic asupra dezvoltării lor.

Astfel, vacanța de vară poate avea efecte negative asupra copiilor, iar riscul ca cei mici să se confrunte cu probleme de sănătate este foarte mare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Decizie neașteptată în cazul celor doi elevi din Dâmboviţa, eliminaţi de la examenul de bacalaureat. Tinerii și-au angajat un avocat

O elevă româncă a uimit pe toată lumea. Aceasta a obținut la Bacalaureatul francez o notă mai mare decât cea maximă

ADMITERE LICEU 2017. Astăzi vor fi afișate rezultatele repartizării computerizate la licee

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie