ADMITERE LICEU 2017. S-au afișat rezultatele repartizării computerizate la licee

Astăzi vor fi afișate rezultatele repartizării computerizate la licee. Absolvenții de clasa a VIII – a vor afla la ce licee vor învăța pentru următorii patru ani. Rezultatele repartizării computerizate vor fi publicate pe admitere.edu.ro

Elevii care s-au înscris la admiterea la liceu, vor afla astăzi unde își vor continua studiile în următorii patru ani, după ce au susținut Evaluarea Națională 2017. Anul acesta, 77% dintre absolvenții claselor a VIII-a care au susținut examenele au reușit să promoveze.

ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele repartizării computerizate vor fi afișate astăzi

Distribuția județelor cu procentaje superioare (85%+) în privința mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul București (87,2%) și Galați (85,6%). Rate scăzute ale mediilor peste 5 se înregistrează în județele Giurgiu (61,1%), Teleorman (63,5%), Harghita (67,9%) și Mehedinți (68,1%).

Rata de participare la Evaluarea Națională 2017 a fost de 97,1% — 140.712 candidați fiind prezenți dintr-un total de 144.929 înscriși, conform libertatea.ro.

ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele repartizării computerizate. Cum se calculează media de admitere la liceu

Pentru admiterea la un liceu de stat, se calculează o medie ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

ADMITERE LICEU 2017 Rezultatele repartizării computerizate. Olimpicii din provincie vor veni la București

Dintre cei 80.000 de elevi din provincie care au luat Evaluarea Națională, doar 1.700 s-au înscris la un liceu sau la colegiu din Capitală. Astfel, pentru elevii din provincie care au vrut să se înscrie la un liceu din București s-a organizat un centru special, în perioada 3-6 iulie, la Școala Gimnazială Sfinții Voievozi, de lângă Gara de Nord.

„Nu prea mai vin elevi din provincie, nu știu de ce!? Cele mai multe candidaturi sunt din Ilfov, din localități de la marginea Capitalei. Mai sunt înscrieri din județe din jurul Bucureștiului, cum ar fi Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița. Alte județe, mai îndepărtate, cum sunt chiar și Galați sau Brăila, nu prea mai au înscrieri. Sunt foarte puține', au spus reprezentanții Inspectoratului General al Municipiului București, pentru sursa citată.

ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele repartizării computerizate. Calendarul admiterii la liceu

  • 13 iulie 2017: Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în învățământul liceal de stat din județ/municipiul București. Afișarea de către fiecare liceu a listei candidaților repartizați în liceul respectiv.
  • 13-17 iulie 2017: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
  • 19-21 iulie 2017: Rezolvarea de către comisiile de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa computerizată de repartizare.

Foto: Hepta

Mihaela Tudor

Citește și:

După ce a fost notată cu 3,65 la Evaluarea Națională 2017, după contestație o elevă din București a avut o surpriză uriașă

Rezultate finale Evaluarea Națională 2017. Au apărut rezultatele finale după depunerea contestațiilor

A primit nota 2,40 la Evaluarea Națională 2017! După ce a depus constație, a rămas fără cuvinte

Evaluarea Națională 2017: Din secretele unui elev de nota 10

Evaluarea Națională 2017. Cum arată cererea tip pe care trebuie să o completezi dacă vrei să depui contestație

Rezultate Evaluarea Națională 2017. Uite ce note au obținut elevii și când se pot depune contestațiile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie