Vacanță de toamnă în Costa del Sol

Vacanță de toamnă în Costa del Sol

Puerto Banus Marbella

În Marbella, cea mai selectă stațiune din Costa del Sol, te așteaptă întinderi de nisip auriu, scăldate de ape albastre și limpezi, grădini zoologice, parcuri tematice şi aqua park-uri, dar şi o mulţime de activități palpitante precum: echitație, ciclism montan, ski jet şi karting.

De-a lungul falezei, pe lângă un șir nesfârșit de baruri și hoteluri foarte șic, se află restaurante cu mai multe stele Michelin, unde trebuie să îți faci rezervare din timp dacă vrei să te delectezi cu unele dintre cele mai savuroase preparate pe care le-ai mâncat vreodată. În Marbella, plajele cu nisip auriu sunt foarte aglomerate și asaltate de turiști.

Cele mai renumite sunt: Casablanca, Artola, Cabo Pino, El Pinillo, El Alicante și Nueva Andalucia. Marbella se bucură, de asemenea, de diverse școli de echitație, cluburi de tenis și golf.

Puerto Banus, înconjurat de zone rezidențiale, se află la vest de Marbella și este un port ultramodern. În apropiere se află o zonă cu magazine ale unor mari firme internaționale cu haine în trend.

Marbella

Funny Beach este unul dintre cele mai populare parcuri de distracție din Marbella: schi pe cablu, karting, trambuline, biciclete electrice – toate te așteaptă să le încerci!

În partea istorică a orașului, cu frumoasele case văruite și portocali care împodobesc străzile și piețele, vei putea admira o fântână renascentistă datând din secolul al XV-lea, cladirea Primăriei (din secolul al XVI-lea), Piaza de la Constitucion, Casa del Corregidor (secolul al XVII-lea), precum și ruinele unei fortărețe maure, Castillo de Madera (secolul al IX-lea).

Centrul Istoric din Marbella a păstrat o parte din zidurile medievale și două turnuri de veghe.

Orașul își are originile în anul 1600 i.e.n. și părticele din istoria sa sunt vizibile în orice colț de stradă, în castelul maur și în Piața Portocalilor.

Trebuie neapărat să vezi Moscheea din Marbella, construită de prințul Salman din Arabia Saudită. Aceasta reprezintă un exemplu de arhitectură andaluză modernă, ce are însă la bază vechile tradiții. În interiorul moscheei, vei descoperi și o bibliotecă cu 30.000 de volume.

Autor: Cristina Nicolae –  Oferta sejur Costa del Sol

Vezi şi Ce cumpărături nu trebuie să ratezi în Rhodos!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber