Vacanța de Paște 2019. Câte zile libere vor avea elevii în acest an?

Vacanța de Paște 2019

Mai este foarte puțin până vom intra în atmosfera sărbătorilor pascale, iar în cele mai multe școli, deja miroase a vacanță. În această perioadă, elevii din anumite instituții de învățământ se află în Săptămâna Altfel, aceasta fiind urmată de vacanța de Paște 2019, elevii bucurându-se de mai multe zile libere decât de obicei.

Dacă până acum elevii se întorceau la cursuri imediat după sărbătorile pascale, în acest an, aceștia se vor bucura de o vacanță prelungită. Structura anului școlar 2018-2019 prevede ca vacanța de Paște și cea de primăvară să fie unite, astfel încât să existe o singură perioadă de vacanță, dar de această dată mult mai mare.

Vacanța de Paște 2019. Câte zile libere vor avea elevii în acest an?

În 2019, vacanța de Paște începe pe data de 20 aprilie și se termină pe 5 mai. Astfel, elevii se vor bucura de 2 săptămâni de vacanță, urmând să se întoarcă la școală pe 6 mai, următoarea vacanță fiind cea de vară, programată în perioada 15 iunie – 15 septembrie .

Vacanța de Paște 2019

În timp ce elevii se vor bucura de două săptămâni de vacanță, adulții vor fi liberi doar în intervalul 26-29 aprilie, urmând ca pe 30 aprilie să se întoarcă la locul de muncă. Următoarea zi liberă este 1 Mai. În cazul bugetarilor, Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă, astfel că cei care activează în sectorul bugetar se vor bucura de o minivacanță de 6 zile, urmând să se întoarcă la locul de muncă pe data de 2 mai.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

O cunoscută jurnalistă din România, amenințată cu moartea: Oprește toate activitățile pe care le ai în desfășurare dacă nu vrei să urmeze calvarul'

Gabriela Firea va dona timp de trei luni 10% din salariul său pentru refacerea Catedralei Notre-Dame

Când are loc Spotlight, festivalul Internațional al Luminii din București? Programul complet

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie