O cunoscută jurnalistă din România, amenințată cu moartea: “Oprește toate activitățile pe care le ai în desfășurare dacă nu vrei să urmeze calvarul”

Emilia Șercan amenințată cu moartea

Emilia Șercan, jurnalistă cunoscută pentru investigațiile sale care au scos la lumină teze de doctorat plagiate, lucrări aparținând unor persoane care dețin funcții importante în cadrul statului, a fost amenințată cu moartea. 

O cunoscută jurnalistă din România, amenințată cu moartea

Anunțul a fost făcut de jurnalistă chiar pe contul personal de facebook, menționând că amenințarea a venit la câteva săptămâni de la momentul în care a publicat informații referitoare la tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție. Deși investigațiile sale au stârnit reacții dure din partea celor vizați, jurnalista declarând că a fost înjurată și intimidată de multe ori, de această dată, amenințarea cu moartea a făcut-o să depună o plângere la Poliția Capitalei, așteptând ca autoritățile să afle cine se ascunde în spatele mesajului pe care jurnalista l-a primit.

“Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel. Am încercat să îmi explic de ce am primit aceste amenințări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliție, așa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituția fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo și care, cel mai probabil, sunt și ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice. Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum. Am depus chiar luni noaptea plângere la Poliția Capitalei și sper că polițiștii își vor face treaba, iar cel sau cei care au recurs la amenințări vor fi prinși cât mai repede. Ministrul de Interne și șeful IGPR au fost informați despre amenințările pe care le-am primit. De nenumărate ori mi s-a spus în acești ani că am curaj, iar replica mea, spusă în glumă, a fost că nu știu dacă este curaj sau inconștiență. Un jurnalist nu trebuie să își pună vreodată problema în termeni de curaj sau frică, ci în termeni de adevăr și interes public, singurele lucruri pe care trebuie să le slujească. Iar atâta timp cât adevărul este de partea lui nu trebuie să îi fie frică de nimeni și de nimic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri