Ecaterina Andronescu, despre cazul copilului care a murit în fosa septică a grădiniței

Ecaterina Andronescu, despre cazul copilului care a murit în fosa septică a grădiniției

Ecaterina Andronescu, despre cazul copilului care a murit în fosa septică a grădiniției

La începutul săptămânii, vestea că un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea unei grădiniţe a venit ca un trăsnet asupra României. Ecaterina Andronescu, despre cazul copilului care a murit în fosa septică a grădiniței.

În anul 2019 ne lovim de o realitate dură pe care nimeni nu şi-o asumă.

Luni, la orele prânzului, un copil de trei ani care se afla la grădiniţa din satul Buda, comuna Brăeşti, a căzut în fosa septică din curtea unităţii de învăţământ.

Din păcate, medicii care au sosit la fața locului nu au putut să mai facă nimic pentru micuț. Acesta și-a pierdut viața. Copilul a fost găsit fără suflare în fosa septică din curtea instituţiei de învăţământ. Fosa septică din curtea grădiniței era acoperită cu un capac ruginit şi găurit.

Băiatul de trei ani nu era înscris la grădiniţa care funcţionează în şcoală, dar de câteva săptămâni îl însoţea pe fratele mai mare la activităţi, cu permisiunea cadrelor didactice.

Cei doi frați au cerut voie să meargă la toaleta din curtea şcolii. Au fost lăsaţi, fără ca cineva să-i supravegheze. Iar de aici până la o adevărată tragedie n-a mai fost decât un pas.

Din păcate, în 2019, cazul copilului mort în fosa septică se poate repeta oricând.

Ecaterina Andronescu, despre cazul copilului care a murit în fosa septică a grădiniței

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a luat măsuri după ce băiatul de trei ani a căzut în fosa septică din curtea unei școli din Iași, acoperită cu un capac ruginit şi găurit.

“Un copil este un om aflat în grija altora. Dacă nu au grijă de el, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat acum. Sper ca până la începutul anului şcolar viitor să lichidăm această problemă. Asemenea şcoli sunt în localităţile în care nu există canalizare. Directorul a fost demis. Am cerut în mod expres. Clădirile sunt în administrarea autorităţilor locale. Pregătim o hotărâre de guvern prin care să putem trimite bani primăriilor ca să închidem acest subiect: 65 de milioane de lei. Într-o lună sper că va fi adoptată hotărârea cu pricina. Grija faţă de copil era responsabilitatea educatorului”, a declarat Andronescu la Antena 3.

 

Foto: libertatea.ro

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie