Vacanță de o lună pentru elevi, cu o excepție. Ce a decis Ministerul Educației?

Vacanță de o lună pentru elevi, cu o excepție. Ce a decis Ministerul Educației?

Joi a avut loc o ședință cu Comitetul pentru Dialog Social unde s-a discutat situația pandemică actuală și structura anului școlar. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ultimele decizii.

Singurii care nu vor avea de suferit sunt cei din anii terminali, atât din perspectiva vacanței, cât și din cea a activității didactice. Datele examenelor naționale rămân neschimbate. Probele scrise ale Evaluării Naționale vor avea loc în perioada 22-25 iunie, iar ale bacalaureatului vor fi ăntre 28 iunie și 1 iulie.

Potrivit mediafax.ro, probele de competențe de la bacalaureat vor fi echivalate.

Ceilalți elevi vor intra în vacanță începând cu 4 aprilie până pe 2 mai, iar elevii claselor terminale vor avea vacanța de Paște între 2 și 11 aprilie (Paștele Catolic) și 30 aprilie și 9 mai (Paștele Ortodox).

Anul școlar se va încheia la 18 iunie pentru clasele terminale, iar celelalte la 25 iunie și nu va mai exista „Școala altfel', acestea fiind alte măsuri adoptate de reprezențanții din minister.

„Şcolile trebuie să se închidă ultimele dacă e nevoie. Nu considerăm îndreptăţită închiderea şcolilor şi lăsarea deschisă a altor locaţii. Depăşirea pragului de 6 la mie nu generează intrarea în online a şcolilor', a declarat Sorin Cîmpeanu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri