Vă place Bach? Vă place Răzvan Suma?

Vă place Bach? Vă place Răzvan Suma?

Răzvan Suma, violoncelist
În programul celei de-a doua ediţii a turneului Vă place BACH? veţi asculta, la concertele din ţară, integrala suitelor pentru violoncel solo, partitura lui Bach fiind transpusă într-o „poveste” vizuală prin proiecţiile multimedia realizate de Vadim Staver.

Portofoliul artistului multimedia include o bogată activitate de montaj, editare şi mixaj sunet, producţie pentru filme artistice, documentare, emisiuni şi seriale TV ş.a. A lucrat la un număr important de pelicule pentru realizarea mai multor etape din zona de post producţie, alături de regizori români sau străini ca Francis Ford Coppola, Paul Schrader, Paul Negoescu, Malvina Urşianu, Xavier Palad şi David Moreau.

Turneul se va încheia la Bucureşti, printr-un concert extraordinar cu Variaţiunile Goldberg semnate de Bach, interpretate la trei instrumente cu coarde:

  • violoncel – Răzvan Suma;
  • vioară – Corinne Chapelle;
  • violă – Răzvan Popovici.

RĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi şi mai importanţi tineri instrumentişti români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, susţine frecvent concerte alături de pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires, „Kursall” din San Sebastian.

Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Răzvan Suma este prezent pe scene din Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.

În 2009 a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. În calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică şi este invitat sa predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SONORO.

Programul turneului Vă place BACH? – ediţia a II-a

2 octombrie – Iaşi, Filarmonica Moldova, ora 19.00
4 octombrie – Botoşani, Teatrul Mihai Eminescu, ora 19.00
12 octombrie – Hunedoara, Castelul Corvinilor, ora 19.00
14 octombrie – Satu Mare, Filarmonica Satu Mare, ora 18:30
16 octombrie – Cluj-Napoca, Casa Universitarilor, ora 19.00
18 octombrie – Timişoara, Sala Capitol, ora 19.00
20 octombrie – Râmnicu Vâlcea, Salina Ocnele Mari, ora 12 am
24 octombrie – Craiova, Filarmonica Oltenia, ora 19.00
30 octombrie – Sibiu, Sala Thalia, ora 19.00
7 noiembrie – Bucureşti, SALA RADIO, ora 19.00

Pentru detalii despre turneul naţional „Vă place BACH?” vă invităm să consultaţi site-ul www.razvansuma.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri