Primul vin Cabernet din plantaţia Aliman

Primul vin Cabernet din plantaţia Aliman

Vin Cabernet 2010

Compania Wine Ro a lansat vinul Alira Cabernet 2010, acesta fiind primul produs din plantaţia de la Aliman, din Constanţa. Evenimentul a fost marcat printr-o serbare câmpenească organizată în vie, iar degustătorii s-au putut delecta cu aroma vinului.

Chiar dacă din punct de vedere meteorologic, anul 2010 nu a fost unul bun pentru viticultură, la Aliman, a avut loc o selecţie riguroasă a strugurilor, atât în vie cât şi în cramă. Acest lucru a dus, în final, la o recoltă de doar 500 kg la hectar, dar de o calitate superioară. Astfel, a apărut ALIRA Cabernet Sauvignon 2010, urmând să fie lansat şi ALIRA Merlot 2010.

”După succesul obţinut de ALIRA Merlot 2009 a venit timpul să scoatem pe piaţă şi un Cabernet obţinut în via noastră din Dobrogea. Cei care vor degusta acest vin nou vor remarca culoarea intensă. Senzaţia olfactivă este dominată de note de zmeură sălbatică şi coacăze. La gust, atacul este fructat, catifelat, susţinut de structura taninică. Finalul este lung, cu tanini specifici Cabernet-ului. Acest vin necesită păstrare la sticlă pentru o vreme şi are un potenţial excelent de învechire.”. – Marc Dworkin, Creatorul vinurilor ALIRA, oenolog de renume internaţional.

ALIRA Cabernet 2010 este un vin premium destinat reţelei HORECA, adică va fi găsit în restaurante, cafenele şi magazine de specialitate. Din acest sortiment au fost produse nu mai puţin de 20 000 butelii de vin.
Compania WineRo a luat fiinţă în 2006, an în care au fost achiziţionaţi mai mult de 100 de ha de teren la Aliman. Aici au fost plantate şi cultivate soiul românesc Fetească Neagră şi soiurile internaţionale Merlot şi Cabernet Sauvignon.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri