Va folosi sau nu Putin arma nucleară?

Posibilitatea ca Vladimir Putin să folosească arma nucleară rămâne neclară, dar liderii mondiali urmăresc îndeaproape mișcările lui. La începutul săptămânii trecute, NATO a prezentat un raport de informații care susține că Moscova intenționează să testeze drona torpilă Poseidon, care înaintează prin apă cu o viteză de 1,6 km/h și poate crea valuri suficient de mari pentru a schimba topografia orașelor. Experții NATO spun că Kremlinul va folosi „toate mijloacele disponibile' pentru a-și apăra pretenția asupra teritoriilor anexate, sugerând că armele nucleare sunt și ele în cărți.

Unde este o țintă probabilă pentru arma nucleară?

În interiorul Ucrainei, dar la vest de Donețk și Lugansk, două dintre cele patru regiuni pe care le-au preluat rușii. În funcție de vânt, acest lucru ar putea evita devastarea regiunilor anexate, ar putea da o lovitură împotriva Ucrainei și ar putea crea o uriașă „zonă moartă de radiații' inaccesibilă forțelor ucrainene.

De asemenea, s-ar putea ca, pus cu spatele la zid și cu viața în pericol, să elimine un oraș ucrainean, sperând ca astfel să pună capăt războiului și jocului de noroc împotriva „consecințelor' lui Biden.

Va considera NATO un act de război dacă o explozie nucleară ar afecta o țară membră?

Cel mai probabil, da. În dispozițiile NATO se prevede că un atac asupra unui stat este un atac asupra tuturor. Dar asta depinde dacă precipitația nucleară sau explozia vizează în mod deliberat un stat membru, chiar dacă explozia a avut loc în Ucraina.

Cât de mult îi va păsa lui Putin dacă consecințele loviturii nucleare afectează anumite părți ale Rusiei?

Dacă lovitura nucleară nu ajunge la el poate minți dând vina pe NATO.

Este posibil să aibă ținte civile sau militare?

Comandanții lui Putin au vizat în mod deliberat civili doar pentru a-i teroriza. Este puțin probabil să vadă o diferență între țintele civile și cele militare. El va face doar ceea ce ar putea părea acceptabil și decisiv din perspectiva lui. Ar putea încerca să păcălească lumea spunând că a făcut un efort de a ajunge la o soluție pașnică, sacrificând unele vieți pentru a salva mai multe.

Cum ar lansa un atac nuclear?

O rachetă tactică ar fi probabil lansată dintr-un număr de avioane de război în aer în același timp. Acest lucru ar oferi apărării antiaeriene mai puține avertismente de unde vine. O lovitură de la sol la suprafață ar fi mai ușor de apărat, la fel ca și o rachetă lansată de submarin sau de navă.

Ar exista vreun avertisment?

Serviciile secrete militare din occident cred că vor putea detecta pregătirile. Poate dura mai mult de două zile pentru a pregăti lovitura din cauza protocoalelor de siguranță. Putin nu poate lansa oficial fără aprobarea șefilor apărării. În aceste două zile, este probabil ca Ucraina să fie în alertă maximă pentru a încerca să doboare rachetele și să evacueze zonele percepute drept țintă.

Cât de puternică este o arma nucleară tactică?

Poate fi mult mai puternică decât cea de la Hiroshima sau poate avea aceeași dimensiune de 16 kilotone. Acest lucru ar cauza pierderi mari și pagube devastatoare pe o rază de 8 km. În funcție de teren, pagubele ar putea fi mai răspândite. Efectele pe termen lung ale precipitațiilor sunt, de asemenea, un pericol major, cu excepția cazului în care oamenii se adăpostesc până la o săptămână. Radiațiile fatale, arsurile și cancerele sunt toate posibile.

Ar cauza ploi radioactive?

Ploaia radioactivă ar putea cădea la sute de kilometri depărtare într-o altă țară. Incendiile intense declanșate de o arma nucleară pot crea nori de cenușă care declanșează apoi un potop de „ploaie neagră radioactivă'. Acest lucru s-a întâmplat în Hiroshima la care se adaugă și riscul de otrăvire la sol.

Ce probleme pe termen lung ar exista în Europa?

Foarte probabil că ar exista implicații ecologice pentru țările din jur. Ucraina ar fi cea mai afectată. Pânzele freatice, praful și solul ar putea fi otrăvite, provocând malformații congenitale și contaminarea animalelor, legumelor și fructelor.

Mărturiile supraviețuitorilor de la Hiroshima. Nici unul nu-și explică de ce a supraviețuit și nimeni nu-și amintește să fi auzit zgomotul exploziei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri