Urcati copiii in Caravana Muzeelor!

Urcati copiii in Caravana Muzeelor!

Caravana Muzeelor
Aveti un copil cu varsta de 6-10 ani? Il asteapta o vacanta lunga, in care v-ati dori sa ii umpleti timpul cu activitati educative, creative si relaxante in acelasi timp?

Global Mindscape va vine in intampinare cu o propunere inedita: urcati-l pe micut in Caravana Muzeelor si porniti alaturi de noi intr-o calatorie prin muzee bucurestene, in care se vor desfasura, in vacanta de vara, ateliere de educatie cultural-artistica.

Prin intermediul jocului si al artelor, copiii vor descoperi, pe intelesul lor, cateva secrete ale muzeelor si tehnici artistice inspirate de obiectele de pret gazduite de acestea. Pe care, fireste, le vor experimenta: cu pensula in mana si foaia alba in fata, prin lucrari in creion, pastel, carbune, tempera sau chiar modelaj.

Atelierele de vacanta ale Caravanei Muzeelor se vor desfasura de miercuri pana sambata, orele 10.00 – 12.00, in perioada 11 iulie – 8 septembrie si debuteaza la Muzeul de Arta „Vasile Grigore – pictor si colectionar”. Angelica Iacob (specialist educatie culturala) si Eduard Constantin (artist) vor conduce Caravana prin muzee bucurestene.

Caravana Muzeelor
Caravana porneste de la Muzeul de Arta „Vasile Grigore – pictor si colectionar” (11-14 iulie si 22-25 august), unde vom descoperi impreuna personalitatea artistului si colectionarului: Vasile Grigore si secretele unei colectii.

In prima zi, miercuri, 11 iulie si 22 august, vom picta o natura statica in culori vii, la fel ca Vasile Grigore, pentru a-i intelege mai bine stilul si preferintele.

A doua zi, joi, 12 iulie si 23 august, va fi dedicata pictorilor si colectionarilor cunoscuti de artist, iar ceea ce vom picta – unei persoane dragi.

A treia zi, vineri, 13 iulie si 24 august, admiram discuri de vinil si ascultam fragmente de muzica traditionala, ne oprim asupra unui covor, a unei icoane pe sticla, a unui vas de ceramica, apoi combinam intr-o lucrare elementele decorative care ne-au placut.

Ultima zi, sambata, 14 iulie si 25 august, va fi destinata artei orientale: inspirati de stampe japoneze, de piese de ceramica si de covoarele orientale din colectie, realizam sectiuni dintr-un proiect de covor, pe care le asamblam la final.

Caravana Muzeelor asteapta copiii mai curiosi din fire si la urmatoarea oprire!

Detalii si inscrieri:
www.globalmindscape.ro, office@globalmindscape.ro, 0724 083 932
Numarul maxim de participanti: 15 copii
Taxa de participare (include materialele folosite si biletul de intrare in muzeu):
-25 lei / copil / zi (pentru o singura participare)
-20 lei / copil / zi (pentru cel putin doua participari)

Caravana Muzeelor este organizata de Global Mindscape in parteneriat cu:

Muzeul de Arta „Vasile Grigore – Pictor si colectionar”: www.muzeul-vasile-grigore.ro
Str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, Bucuresti

S.C. ELECTRICA SERV. S.A. – Muzeul Tehnic „Prof. Inginer Dimitrie Leonida”: www.electrica.ro/grupul-electrica/muzeul-tehnic
Str. Candiano Popescu nr. 2 (Parcul Carol I), sector 4, Bucuresti

Muzeul National al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta: www.muzeulpompierilor.ro
Bd. Ferdinand I, nr. 33, sector 2, Bucuresti (Foisorul de Foc)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri