Universitățile din România, în topul celor mai bune instituții de studii superioare din Europa Centrală și de Est

Cu toate că absolvenții de liceu visează să își continue studiile în străinătate, un raport realizat recent a inclus patru universități din România în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din Europa Centrală și de Est. 

Ținând cont de numărul de citări în publicațiile de specialitate, de reputația instituției și de numărul de studenți și profesori internaționali, Quacquarelli Symonds a realizat un top al facultăților pe care elevii de clasa a XII-a îl pot lua în calcul în momentul în care își aleg locul în care urmează să își continue studiile.

Care sunt cele mai bune 4 universități din România?

Pe lângă Universitatea de Stat din Moscova M.V. Lomonosov, care ocupă locul întâi în acest clasament, România se poate lăuda cu patru univeristăți de top. Astfel, în topul celor mai bine cotate instituții de învățământ au fost incluse Universitatea din București, care ocupă locul 42, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, pe locul 49, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, locul 50 și Universitatea de Vest Timișoara, care a fost clasată pe locul 64.

Aceste poziții, deloc de neglijat, au fost obținute și datorită lucrărilor științifice la care cercetătorii au lucrat în ultimii zece ani. Printre principalele domenii de interes se numără ingineria, fizica și astronomia, medicina, știința calculatoarelor și știința materialelor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Abecedarul de altădată. Imaginile care îți vor stârni nostalgia

Zece reguli ale unui mic-dejun sănătos pentru copii

Ajutor din partea statului pentru copiii fără posibilități. În ce condiții vor primi elevii rechizite gratis?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie