Abecedarul de altădată. Imaginile care îți vor stârni nostalgia

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Astăzi este prima zi de școală și nu avem cum să nu ne amintim de celebrul abecedar, cel care ne-a pus bazele limbii române. Pentru mulți dintre noi, aceasta a fost prima carte pe care am ținut-o în mână, iar de el se leagă niște amintiri foarte plăcute. 

Primul clopoțel și abecedarul sunt două elemente de care orice elev își amintește cu nostalgie. Lecția “Ana are mere” sau poezia “Tatăl meu” sunt printre primele lucruri pe care le-am învățat, imediat după ce am deslușit misterul literelor adunate în această carte.

Dacă acum elevii se pot bucura de o serie de caiete speciale sau manuale cu imagini intens colorate, în trecut, abecedarul era mult mai simplu construit. Generațiile trecute, mai ales cele care au mers la școală în perioada comunistă, își aduc aminte cu siguranță că printre lecțiile de bază erau strecurate și câteva cântece patriotice sau poezii, care aveau în centrul lor tema țării sau a partidului.

În acea perioadă, cei mici știau clar că nu doar ei vor învăța din această carte, motiv pentru care erau foarte responsabili și aveau mare grijă de modul în care arăta abecedarul.

Urmărește materialul video pentru a vedea cum arăta abecedarul de altădată.

Citește și:

Zece reguli ale unui mic-dejun sănătos pentru copii

Alege ghiozdanul ideal pentru copilul tău

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie