Ajutor din partea statului pentru copiii fără posibilități. În ce condiții vor primi elevii rechizite gratis?

rechizite gratis

Mai este foarte puțin până la începerea anului școlar 2017-2018, iar pentru a se asigura că și elevii fără posibilități materiale vor merge în acest an la școală, statul a demarat un proiect de ajutorare a copiilor ce provin din familii cu venituri modeste. 

În România, problema abandonului școlar este tot mai acută, mai ales în zonele rurale ale țării. Cum lipsa banilor este principalul factor care îi determină pe părinți să își țină copiii acasă, statul s-a gândit să ofere un ajutor în ceea ce privește achiziționarea rechizitelor școlare. Astfel, aproximativ 365.000 de copii defavorizați vor primi rechizite școlare în această toamnă, în cadrul unui proiect dezvoltat de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, potrivit agerpres.ro.

De acest ajutor vor beneficia atât preșcolarii, cât și elevii din ciclul primar sau gimnazial. Această măsură se derulează în paralel cu Programul Național de Rechizite școlare, care este finanțat de la buget și este aplicat în fiecare an.

În ce condiții vor primi elevii rechizite gratis?

Pentru a beneficia de ajutorul din partea statului, venitul mediu net lunar pe cap de familie, realizat în luna iulie a acestui an, trebuie să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară. Pentru acest proiect au fost alocate 27 milioane euro, din fondurile europene, sumă ce poate fi folosită până în anul 2023.

Această măsură a fost luată pentru a încuraja educația și a evita abandonul școlar.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. Absolvenții de liceu susțin astăzi proba la alegere

Începând din toamnă, elevii vor avea manual de educație fizică. Care este utilitatea acestuia?

Nu au avut posibilități materiale, dar au devenit elevi de 10. Cum au atins acești copii performanța?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie