UNICEF si UniCredit Tiriac Bank prezinta primul card de afinitate UNICEF din Romania

mama, copil, nou nascut

•UniCredit Tiriac Bank S. A. doneaza catre UNICEF, din veniturile bancii, suma ce reprezinta 1% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul de afinitate UNICEF la comercianti
•In plus, banca va transfera catre UNICEF si 50% din taxa anuala a pachetului de produse UNICEF
•Maternitatea din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara este inclusa in initiativa UNICEF – Spital Prieten al Copilului

UNICEF si UniCredit Tiriac Bank prezinta primul card de afinitate UNICEF din Romania. Prin intermediul acestui card, banca va dona, din veniturile sale, 1% din valoarea fiecarei tranzactii realizate la comercianti pentru crearea de saloane mama-copil in maternitatile din Romania. Donatiile vizeaza si maternitatea din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara (Maternitatea Bega), care face parte din initiativa UNICEF – Spital Prieten al Copilului.

Cardul de afinitate UNICEF este sustinut de Andreea Marin Banica, in calitate de Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF in Romania.

„Copiii reprezinta cel mai pretios dar pe care il putem primi de la viata”, a spus Andreea Marin Banica. „Imediat dupa nastere, ei sunt extrem de fragili si au nevoie de toata caldura si ingrijirea pe care numai o mama le poate oferi. Prin intermediul cardului de afinitate UNICEF, un simplu gest, acela de a plati la comercianti, poate ajuta copiii nascuti la Maternitea Bega sa aiba parte de cel mai bun inceput in viata.”

In prezent, in Romania, din 204 maternitati, 35 sunt active in initiativa Spital Prieten al Copilului si 24 au acest statut. In toate aceste maternitati se nasc peste o treime din copiii din Romania. O maternitate, ca sa devina Spital Prieten al Copilului, trebuie sa indeplineasca un set de 10 conditii, care reprezinta standarde internationale de ingrijire pentru mama si nou nascut; ele nu presupun conditii hoteliere speciale sau cheltuieli majore, sunt doar reguli de ingrijire.

„Cardul UNICEF – UniCredit Tiriac Bank reprezinta o premiera pentru piata din Romania si pentru noi”, a declarat Dr. Voichita Pop, Specialist Programe UNICEF Romania. „Cu fondurile stranse, UNICEF Romania va contribui la extinderea retelei de Spital Prieten al Copilului. Maternitatea Bega este printre primele maternitatii sustinute in colaborarea cu UniCredit Tiriac Bank. Copiii nascuti in aceasta maternitate vor avea cel mai bun start in viata, ei vor fi mai sanatosi, mai inteligenti si mai echilibrati emotional. Obiectivul UNICEF este ca, pe termen lung, toate maternitatile din Romania sa adopte practici Prietene ale Copilului.”

Maternitatea Bega este una dintre cele mai mari unitati medicale de acest gen din vestul tarii. Saloanele mama-copil din cadrul maternitatii vor fi dotate si mobilate, personalul medical va fi instruit pentru a le invata pe mame cum sa alapteze si cum sa aiba grija in mod corect de bebelusi. De asemenea, personalul medical din maternitate va realiza un microstudiu referitor la influenta practicilor din Initiativa Spital Prieten al Copilului asupra cheltuielilor de sanatate publica pentru copiii cu varsta intre 0-2 ani. Acest studiu are ca scop evidentierea importantei alocarii unui buget constant pentru promovarea alaptarii in maternitatile din Romania.

„Maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara a facut parte din primele maternitati din Romania care s-au inscris in Initiativa Spital Prieten al Copilului”, a declarat Prof. Dr. Constantin Ilie, seful Sectiei de Neonatologie Maternitatea Bega.

„In tot acest timp, maternitatea noastra a depus eforturi constante pentru educatia personalului, pentru ca acesta sa poata sprijini mamele sa alapteze, sa creasca numarul copiilor alaptati si sa scada numarul copiilor abandonati. In acelasi timp au fost depuse eforturi pentru generalizarea si optimizarea sistemului de rooming in. Suntem convinsi ca prin continuarea parteneriatului cu UNICEF si UniCredit Tiriac Bank succesul eforturilor noastre va fi mai mare si va aparea mai rapid.”

Cardul de afinitate UNICEF, emis pe platforma MasterCard, este disponibil in variantele de credit si de debit. Ambele tipuri de produse ofera posesorilor posibilitatea sa efectueze tranzactii si pe Internet si sa obtina informatii despre sold direct de la bancomat. Cardurile sunt embosate, au incorporata tehnologia chip si pot fi utilizate atat national, cat si international. De asemenea, pot fi inrolate gratuit in sistemul 3D Secure pentru a efectua tranzactii in siguranta pe Internet.

„Cardul de afinitate UNICEF functioneaza foarte simplu: UniCredit Tiriac Bank doneaza, catre UNICEF, suma ce reprezinta 1% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul la comercianti”, a spus Bogdan Spuza, Director Marketing si Segmente UniCredit Tiriac Bank. „De asemenea, 50% din taxa anuala a pachetului UNICEF va fi donata de catre banca pentru initiativa UNICEF. In fiecare luna, clientii vor primi informatii din partea noastra, astfel ei vor sti exact ce suma a fost transferata catre UNICEF in numele lor.”

Detalii complete despre cardurile de afinitate UNICEF sunt disponibile in orice sucursala a UniCredit Tiriac Bank, pe site-ul www.unicredittiriac.ro sau pe www.spitalprieten.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri