Un român fără adăpost din Franța a donat toți banii sinistraților! Ce a pățit acesta după gestul său incredibil?

Un român fără adăpost din Franța a donat toți banii sinistraților! Ce a pățit acesta după gestul său incredibil?

Ion-Nelu Gioroiu a devenit faimos în Franța după ce la începutul lunii octombrie a făcut un gest incredibil. Francezii l-au numit „Jojo' pe cel care și-a donat puținii bani pe care îi avea pentru a ajuta victimele afectate de inundații, deși el trăia pe străzi.

La 30 noiembrie, conaționalul nostru, în vârstă de 52 de ani a fost angajat de primăria din Nisa și a semnat contractul de angajare având lacrimi de fericire în ochi. El va lucra în serviciul de curățenie a orașului.

„Când a semnat documentul de angajare și a primit jacheta de serviciu, Jojo, foarte emoționat, nu s-a putut abține să nu verse o lacrimă', relatează site-ul televiziunii franceze CNews.

Pentru a-și asigura traiul zilnic, românul nostru se ocupa ocazional de diverse activități, printre care și vânzarea unei reviste editată de asociația Solidarity 06 pentru persoanele fără adăpost.

Imediat ce Jojo a primit suma de 150 de euro, pentru vânzarea acestei reviste, el i-a donat fără să stea pe gânduri pe toți pentru a ajuta victimele inundațiilor provocate de furtuna Alex la începutul lunii octombrie.

Pentru a-l răsplăti pentru gestul său, asociația care editează revista vândută de românul nostru i-a dedicat un articol în prim-plan. Jojo a declarat în interviu că și-ar dori foarte mult un loc de muncă și o locuință. Povestea lui a ajuns în publicații mari, cum ar fi Le Figaro, Le Parisien, 20 Minutes și astfel el a devenit cunoscut în toată Franța.

Nu a durat mult și pentru bărbatul român au venit veștile bune: prin intermediul asociației „Café Suspended', o femeie i-a oferit gratuit lui Jojo o locuință, care nici atunci nu a putut să-și stăpânească emoțiile și a plâns de bucurie.

„Am fost azi-dimineață, la 8, la apartament și l-am trezit. Este fericit, e în al nouălea cer. Mi-a spus că se simte ciudat cu cheile (de la apartament – n.r.) în buzunar și a dormit rău. Ieri a avut foarte multe emoții și au trecut 21 de ani de când nu mai doarme sub un acoperiș', a povestit un voluntar al asociației „Secours Populaire'.

Ion-Nelu Gioroiu s-a născut în Craiova, însă imediat după a fost abandonat. De-a lungul vieții, el a trecut prin numeroase încercări. A crescut în orfelinate, Revoluția din ’89 l-a prins pe străzi, iar mai târziu a fost exploatat prin muncă în Italia. În anul 2017 a ajuns în Franța unde s-a ocupat de grădinile mai multor familii. Ultima perioadă din viața lui a petrecut-o pe o stradă lângă Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Nisa, dormind pe o saltea.

Jojo este un simbol al solidarității umane pentru foarte mulți dintre noi și încearcă să transmită un mesaj puternic încărcat emoțional.

Foto: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri