Un român fără adăpost din Franța a donat toți banii sinistraților! Ce a pățit acesta după gestul său incredibil?

Un român fără adăpost din Franța a donat toți banii sinistraților! Ce a pățit acesta după gestul său incredibil?

Ion-Nelu Gioroiu a devenit faimos în Franța după ce la începutul lunii octombrie a făcut un gest incredibil. Francezii l-au numit „Jojo' pe cel care și-a donat puținii bani pe care îi avea pentru a ajuta victimele afectate de inundații, deși el trăia pe străzi.

La 30 noiembrie, conaționalul nostru, în vârstă de 52 de ani a fost angajat de primăria din Nisa și a semnat contractul de angajare având lacrimi de fericire în ochi. El va lucra în serviciul de curățenie a orașului.

„Când a semnat documentul de angajare și a primit jacheta de serviciu, Jojo, foarte emoționat, nu s-a putut abține să nu verse o lacrimă', relatează site-ul televiziunii franceze CNews.

Pentru a-și asigura traiul zilnic, românul nostru se ocupa ocazional de diverse activități, printre care și vânzarea unei reviste editată de asociația Solidarity 06 pentru persoanele fără adăpost.

Imediat ce Jojo a primit suma de 150 de euro, pentru vânzarea acestei reviste, el i-a donat fără să stea pe gânduri pe toți pentru a ajuta victimele inundațiilor provocate de furtuna Alex la începutul lunii octombrie.

Pentru a-l răsplăti pentru gestul său, asociația care editează revista vândută de românul nostru i-a dedicat un articol în prim-plan. Jojo a declarat în interviu că și-ar dori foarte mult un loc de muncă și o locuință. Povestea lui a ajuns în publicații mari, cum ar fi Le Figaro, Le Parisien, 20 Minutes și astfel el a devenit cunoscut în toată Franța.

Nu a durat mult și pentru bărbatul român au venit veștile bune: prin intermediul asociației „Café Suspended', o femeie i-a oferit gratuit lui Jojo o locuință, care nici atunci nu a putut să-și stăpânească emoțiile și a plâns de bucurie.

„Am fost azi-dimineață, la 8, la apartament și l-am trezit. Este fericit, e în al nouălea cer. Mi-a spus că se simte ciudat cu cheile (de la apartament – n.r.) în buzunar și a dormit rău. Ieri a avut foarte multe emoții și au trecut 21 de ani de când nu mai doarme sub un acoperiș', a povestit un voluntar al asociației „Secours Populaire'.

Ion-Nelu Gioroiu s-a născut în Craiova, însă imediat după a fost abandonat. De-a lungul vieții, el a trecut prin numeroase încercări. A crescut în orfelinate, Revoluția din ’89 l-a prins pe străzi, iar mai târziu a fost exploatat prin muncă în Italia. În anul 2017 a ajuns în Franța unde s-a ocupat de grădinile mai multor familii. Ultima perioadă din viața lui a petrecut-o pe o stradă lângă Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Nisa, dormind pe o saltea.

Jojo este un simbol al solidarității umane pentru foarte mulți dintre noi și încearcă să transmită un mesaj puternic încărcat emoțional.

Foto: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri