Un cântec al Romicăi Puceanu are record de vizualizări

Un cântec al Romicăi Puceanu are record de vizualizări: zilele acestea românii se întorc cu nostalgie spre trecut. Cântecele lăutărești se ascultă din ce în ce mai des în casele celor pentru care nu exista petrecere fără Gabi Luncă sau Romica Puceanu. Melodia “Grea e boala de plămâni”, cântecul Romicăi Puceanu a lăsat urme adânci peste ani pentru o întreagă generație.

Supranumită Regina Muzicii lăutărești sau Ella Fitzgerald a României, Romica Puceanu a fost fiica marelui țambalist Costică Puceanu care cânta la Hanul lui Manuc. Aproape că nu e român care să nu știe să fredoneze „Şaraiman’, „Florăresele’, „Aş munci la plug şi coasă’, „Anii mei şi tinereţea’, ori „Ia mai dă o damigeană’.

Romica Puceanu a avut un destin greu încercat… S-a prăpădit brusc și nedrept într-un accident rutier a cărui singură victimă a fost – cu o zi înainte de a pleca să concerteze la Paris – și, până în ultima ei clipă a dăruit lumii, cu iubire, o muzică ce se pregătește pentru eternitate.

Cântecul ei Grea e boala de plămâni este din ce în ce mai ascultat pe YouTube iar comentariile românilor nu mai contenesc cu laude pentru vocea inegalabilă a celei care a fost Regina muzicii lăutărești.

“În 1992 ridica sala în picioare în Tel Aviv”

“Vocea ei strălucește dincolo de epoci… Poate lumea va realiza ce mare artista a fost, Ella Fitzergerald a muzicii lăutărești.”

“Nu se mai nasc asemenea valori… odihnească-se în pace.”

Grea e boala de plămâni

Și-am auzit din bătrâni, Doamne, că e grea boala de plămâni/C-asta e cea mai grea boală/ Doamne n-are leac nici buruiană/Toată lumea stă pe-afară/ Doamne că se ferește de boală/Doamne, numai mama stă cu mine/Se roagă să mă fac bine/Se roagă la Dumnezeu, să mă fac bine și bine/C-au trecut asni de când zac/Doamne și bine nu mă mai fac…/C-au trecut ani de când zac, măăi/Doamne și bine nu mă mai fac/Doctore, iubite frate/Îți dau bani și-ți dau de toate/Îți dau bani și-ți dau de toate/ Numai să mă scapi de moarte/Ce să fac cu banii tăi?/Măi taică n-am ce face cu ai mei…/Pleacă acuma du-te acasă/ Că e boală periculoasă/Că pe-aicia prin spitale mori și fără lumânare…

Foto: facebook

Citeste și:

DOSAR SPECIAL Mari voci ale muzicii lăutărești: Romica Puceanu, artista cu un destin greu încercat de iubiri fără leac și de pierderi cumplite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete