Uite ce faci după ce trece pandemia: vizitezi cele mai frumoase grădini ale lumii

keukenhofSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Poate le-ați vizitat sau poate nu. Ori poate aveați în plan să le vizitați. Cert este că acest lucru nu se va putea întâmpla prea curând, din păcate. Dar asta nu împiedica pe nimeni sa admire în fotografii cele mai frumoase grădini ale lumii ori să afle informații despre ele. Iată topul celor mai frumoase grădini din lume:

Keukenhof (Lisse, Olanda)

Keukenhof este cea mai mare grădină de flori din lume. Acoperă o suprafață de 32 de hectare și găzduiește 7 milioane de plante cu flori și este considerata „grădina Europei'.

Grădina Keukenhof este deschisă doar primăvara, de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii mai, și în fiecare an prezintă teme diferite, personajele principale rămânând lalelele, zambilele și narcisele. Grădina mai deține, de asemenea, cea mai spectaculoasa „colecție'de crini din lume. Pentru a explora întreaga gradina va trebui sa parcurgeți circa 15 km de alei, la pas.

  1. Gradinile de la Versailles (Franta)

Incluse alaturi de Palatul Versailles în Patrimoniul mondial UNESCO, grădinile acestuia sunt efectiv o comoara a peisagisticii franceze. Sute de hectare de pădure, mii de copaci, sute de fântâni și statui, sute de mii de plante cu flori si un canal lung de un kilometru si jumătate la nivelul inferior al grădinilor, sunt frumuseti pe care nicio descriere nu le încape în cuvinte.

  1. Grădina botanică tropicală Nong Nooch (Pattaya, Thailanda)

Această grădină botanică, având un design simetric, oferă vizitatorilor spectacolul a mai mult de 670 de specii de plante și flori, printre care bonsai, ferigi, orhidee sau cactuși. În gradina botanica mai sunt organizate și spectacole culturale specific thailandeze, expoziții auto, posibilitatea de a pescui în iaz, plimbări cu bicicleta, barca sau pe elefanți.

  1. Butchart Gardens (Canada)

Este o grădină de renume mondial și sit istoric național al Canadei, situat în golful Brentwood din Columbia Britanică. Este formata din mai multe grădini tematice in care pot fi admirate peste 700 de soiuri de plante și flori exotice. Grădina Butchart găzduiește, de asemenea, mii de fluturi, papagali, păuni și alte specii de păsări. Aici sunt organizate serate muzicale și spectacole de lumini și artificii.

  1. Royal Botanic Gardens (Londra, Marea Britanie)

În impresionantele grădini botanice regale din districtul Kew din Londra puteți descoperi mai mult de 50.000 de specii diferite de plante. Această grădină istorică face parte, de asemenea, din Patrimoniul mondial. În afara plantelor de exterior mai exista și sere cu zone climatice controlate, care găzduiesc plante din pădurea tropicala, de desert și chiar plante carnivore. În parc există o pasarelă înaltă de 59 de metri, care oferă o  superba vedere de ansamblu.

  1. Giardini Botanici Villa Taranto (Piemont, Italia)

Grădina botanică Villa Taranto protejează 20.000 de soiuri de plante ce pot fi admirate de primăvara pana toamna, dar și excepționale statui în stil italian, terase, pasarele, cascade si fântâni. Colecția grădinii include multe plante tropicale, lalele, lotuși, dalii, camelii sau magnolii.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Frica de înălțime: de ce apare și ce se ascunde în spatele ei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber