Tu poţi oferi bolnavilor de leucemie o şansă!

Tu poţi oferi bolnavilor de leucemie o şansă!

hepta_1362611

Asociaţia Română Împotriva Leucemiei (ARIL) lansează Campania de strângere de fonduri pentru dotarea Laboratorului secţiei de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) cu un flowcitometru nou, proiect în valoare de circa 200.000 de euro.

Flowcitometrul este cel mai exact instrument de diagnosticare pentru cancerul sangvin, iar toate marile centre hematologice din lume au astfel de aparate în componenţa laboratoarelor.

Este nevoie de 200.000 de oameni care să doneze câte 5 lei (echivalentul aproximativ al unui euro) şi în felul asta vom reuşi să strângem aceşti bani şi să cumpărăm aparatul, prin care anual aproape 10.000 de bolnavi de leucemie vor putea primi un diagnostic corect, detaliat şi rapid', a declarat Monica Bunaciu, preşedinta ARIL.

Aproximativ 90% din cazurile de leucemie se înregistrează la adulţi, iar, la nivel mondial, unul din patru oameni poate dezvolta pe parcursul vieţii o formă de cancer.

“Flowcitometrul este un aparat de înaltă performanţă, prin care putem să analizăm starea celulelor. Aceste boli hematologice sunt cauzate de malignizarea celulelor. Pentru a putea identifica patologiile, trebuie să facem o analiză modernă, la nivel celular. Personal, lucrez cu un aparat construit înainte de anul 2000, vechi de 14 ani, care a fost conceput acum mai bine de 20 ani.', a explicat Horia Bumbea, medic hematolog primar, vicepreşedinte al Asociaţiei de Citometrie din România.

ARIL va organiza cu sprijinul Primăriei Otopeni în data de 4 decembrie 2013, ora 18:30, la Centrul Cultural Ion Manu' (Otopeni), primul eveniment din cadrul campaniei.

Este vorba despre Spectacolul caritabil “Alice în ţara minunilor”, care va fi susţinut de copiii de la Şcoala de dans şi actorie Ec ART Studio. În cadrul evenimentului, va exista o expoziţie de desene, donate de care elevi ai claselor IV-VII ale şcolilor din Otopeni şi Periş, care se vor licita pornind de la suma de 5 lei.

Potrivit statisticilor de anul trecut, România ocupă locul 10 în rândul statelor europene în cazul incidenţei cancerului. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.aril.ro. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri