Trucuri de curățenie dezvăluite de menajerele din hotelurile de lux

Sunt cele mai în măsură persoane să dea sfaturi legate de curățenie. Se mișcă repede și eficient iar în urma lor rămâne o curățenie exemplară.

trucuri de curatenie

Drept urmare, am întocmit o listă cu cele mai interesante și mai practice trucuri de curățenie dezvăluite de menajerele din cele mai luxoase hoteluri ale lumii. Iată care sunt acestea:

Creează-ți un plan de atac pentru fiecare încăpere!


Pe o foaie de hârtie întocmește-ți un plan de curățenie pentru fiecare cameră. Stabilește-ți, cel puțin în linii mari, ordinea obiectelor pe care le vei curăța. De exemplu, în living, poți începe cu ștergerea geamurilor, poți continua cu ștergerea prafului de pe mobilier, cu strânsul covorului, apoi cu spălatul parchetului și, în final, cu întinsul și aspiratul covorului. Ține cu tine această listă și consult-o după fiecare etapă finalizată.

Nu uita de mobilierul tapițat!

De multe ori, ne focusăm pe podele, pe ferestre și pe mobila din lemn și uităm de mobilierul tapițat. Așadar, nu omite canapelele și fotoliile de pe care poți îndepărta extrem de ușor praful, cu ajutorul aspiratorului.

Șterge praful de pe obiectele de iluminat!

Nu uita să treci în lista pe care ți-ai notat ordinea obiectelor de curățat obiectele de iluminat! Dacă ai veioze cu abajur, e nevoie ca la două-trei săptămâni să-l speli, mai ales dacă e de culoare deschisă. Apoi continuă cu ștergerea prafului de pe becuri și lustre. Evident, becurile trebuie să fie stinse și reci.

Ai grijă de aparatele electrice!

Desi curățenia este o prioritate, nu trebuie să uiți nici de ustensilele care te ajută în această activitate. Aspiratorul, spre exemplu, ar trebui verificat cam o dată pe lună pentru a te asigura că nu este înfundat, pentru a curăța periile și, evident, pentru a schimba sacul de gunoi.

Aceeași atenție trebuie s-o primească și fierul de călcat. Apa din el trebuie evacuată până la ultima picătură după fiecare folosire, căci stagnarea acesteia în rezervor duce la ruginirea fierului. Rugină care, evident, va rămâne pe hainele pe care le vei călca.

Deschide ferestrele!

În afara faptului că lumina naturală este, în general, bine-venită, deschiderea ferestrelor oferă o ventilație foarte bună. Aceasta este cu atât mai necesară cu cât folosești, fără îndoială, produse de curățare care conțin o mulțime de substanțe chimice.

Acoperă salteaua și pernele!

Pentru a nu acumula praf atunci când dai cu aspiratorul, pentru a nu se păta atunci când folosești produse de curățare, dar și pentru a le prelungi viața, salteaua și pernele ar trebui acoperite atunci când faci curat. În acest scop, te poți folosii de folii de nailon.

Alocă-ți zilnic câteva minute pentru curățenie!

Există o grămadă de lucruri mărunte pe care le poți face zilnic pentru a-ți fi mai ușor la curățenia generală. De exemplu, într-o zi îți poți face ordine între reviste. Nu-ți va lua mai mult de 10-15 minute. În următoarea zi poți face curățenie în frigider, verificând data de expirare a alimentelor și aruncându-le pe cele cu termenul depășit. La fel, această operațiune va dura în jur de 10 minute.

Alocă 15-20 de minute dintr-o altă zi inventarierii chitanțelor, facturilor și altor documente lipsite de importanță și aruncă-le pe cele foarte vechi. Sau sortează-ți hainele, ținându-le la îndemână pe cele pe care le îmbraci frecvent. Pe cele pe care nu le-ai mai purtat de mult le poți strânge în saci și oferi cuiva care are nevoie de ele sau le poți depozita în debarale sau în spațiile de sub paturi și canapele, iar pe cele uzate aruncă-le. Oricum, punem pariu că ai suficiente!

Tu ce trucuri de curățenie aplici? Cunoști și alte secrete de curățenie decât cele prezentate de noi pe care ni le poți împărtăși?

 

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse