Trucul lui Gordon Ramsay să tai ceapa fin în câteva secunde

De multe ori rapiditatea este un atu în bucătărie, mai ales când ai multe treburi și nu știi de ce să te apuci mai repede. În plus, cu cât tai o ceapa mai repede, cu atât lăcrimezi mai puțin. Gordon Ramsay are un truc bun ca să tai o ceapă fin, imediat. Ai nevoie doar de puțin exercițiu.

tai-ceapa

foto ceapă tăiată fin via Shutterstock

Când cureți ceapa, înlătură cojile uscate de la suprafață și coada, dar nu îi tăia și vârful (cel cu 'mustăți'). Taie ceapa pe jumătate, apoi, cu multă grijă, taie ceapa felii cât mai aproape de vârf, însă fără să se desprindă bucățile. Întoarce-o pe partea cealaltă (ca în video) și mai taie o dată. La final trebuie să-ți rămână doar cotorul și… ceapa tăiată fin.

Ar trebui să mănânci ceapă mai des!

Ceapa este foarte sănătoasă și ar trebui s-o consumăm cu toții mai des, în special când vine vremea gripelor. Ceapa este bogată în vitamine și minerale, este o sursă de fier importantă pentru alimentația. Pe lângă acestea, ceapa mai este și un antibiotic natural și poți trata cu ajutorul ei infecțiile cu stafilococi, poți trata tusea seacă și unele probleme digestive.

Are puține calorii așa că o poți consuma în salate tot timpul, iar cât despre miros, dacă nu ai la îndemână o periuță de dinți sau o gumă de mestecat, este de ajuns să 'ronțăi' 3-4 minute câteva coji de portocală și vei elimina mirosul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse