Trei aspecte de care să ții cont dacă vrei să-ți cumperi o casă nouă, la curte

Achiziția unei locuințe este una dintre cele mai importante decizii dintr-o viață, dar lucrurile sunt și mai dificile când vine vorba de o casă nouă, la curte. Sunt atâtea lucruri de care trebuie să ții cont și, dacă nu îți faci un plan foarte bun s-ar putea ca, în scurt timp, să te simți copleșit. Dacă vrei să nu ajungi să regreți decizia luată, iată trei dintre cele mai importante aspecte pe care ar fi bine să le iei în considerare când vine vorba de achiziția unei case noi, la curte.

Mijloacele de transport

Înainte să iei o decizie, asigură-te că locuința pe care vrei să o cumperi este amplasată într-o zonă cu acces facil la unul sau mai multe mijloace de transport. De asemenea, este foarte important și cât timp o să petreci pe drum de la noua locuință către punctele de interes pentru tine, cum ar fi locul de muncă, școala copiilor, clinica medicală la care ești abonat sau supermarketul preferat. Parcurge distanțele de la potențiala casă către zonele de interes pentru tine atât cu mijloacele de transport în comun, cât și cu mașina personală, dacă deții un autovehicul. De asemenea, experimentează traficul în zile diferite și la ore diferite, ca să înțelegi cât mai bine cum s-ar putea schimba viața ta după ce o să te muți în locuința aleasă.

Accesul la utilități

Accesul la utilități este esențial și trebuie să verifici dacă locuința nouă este racordată la gaz, apă, curent electric și canalizare. În caz contrar, află cam cât ar costa branșarea casei la utilități. În cazul în care casa pe care vrei să o cumperi nu este conectată la canalizare, poți alege să-ți construiești o fosă septică. Un astfel de rezervor, care colectează și drenează apele menajere se întreține foarte ușor, cu ajutorul bioactivatorilor. Ei sunt niște substanțe compuse din microorganisme și enzime alimentare, care descompun materia organica și digeră conținutul foselor. De asemenea, bioactivatorii dizolvă depunerile de grăsime și ulei de pe țevi și preîntâmpină apariția mirosurilor neplăcute de canal în locuință. Oricine stă la o casă care dispune de o fosă septică ar trebui să folosească periodic bioactivatori solizi sau lichizi.

Școli, grădinițe și spitale

Pe lângă accesul la utilități și la mijloacele de transport, ar fi indicat să te asiguri că noua casă este amplasată într-un zonă în care există parcuri, grădinițe, școli, magazine și spitale, astfel încât să nu fie nevoie să mergi până în cealaltă parte a orașului ca să beneficiezi de tot ceea ce aveți nevoie tu și membrii familiei ta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse