Tragedia care a șocat România, din nou în prim-plan

Acum 13 ani, doi tineri, o fată și  un băiat, dispăreau în Munții Bucegi. Nu era prima oară când se întâmpla acest lucru – dispariții au loc frecvent în munți, mai ales iarna, mai ales pe trasee interzise în această perioadă. Dispariția din munții Bucegi a fost însă o premieră în ceea ce privește mobilizarea impresionantă de forțe implicate pentru a-i găsi.

Cazul dispariției celor doi tineri în munții Bucegi, în 2008, a fost unul extrem de mediatizat. Tatăl băiatului, o persoană influentă, a făcut tot posibilul pentru ca trupurile celor doi să fie descoperite. A fost implicat SRI-ul, au fost angajați doi salvamontiști austrice, și chiar și vânători de recompense dispuși să-i caute pe cei doi. Fără niciun rezultat. Abia în iunie, anul următor, trupurile tinerilor au fost găsite.

Disparitia din munții BucegiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Evenimentul, transformat în subiect de film

La 13 ani distanță de la tragicul eveniment, regizorul Daniel Sandu reia subiectul într-un film de lungmetraj. „Tata mută munții' este un film de forță cu interpretări pe măsură din partea lui Adrian Titieni, a Elenei Purea, Judith State și Valeriu Andriuță, în rolurile principale. Pelicula iese din tiparul filmelor românești autohtone: cadrele sunt extrem de dinamice, imaginile sunt, adesea, surprinzătoare, iar subiectul continuă să emoționeze, la mulți ani distanță de la eveniment.

O experiență nouă în cinematografia autohtonă

„M-a emoţionat ştirea despre tinerii dispăruţi şi despre încăpăţânarea şi ambiţia părinţilor de a-i căuta cu orice risc. M-a entuziasmat mobilizarea de forţe fără precedent pe teritoriul României pentru un astfel de caz, mi se furnica pielea când mă documentam şi aflam contextul şi eforturile depuse. Şi câţiva ani mai târziu, când căutam să construiesc un scenariu pe baza conceptului de erou sau anti-erou real, mi-am amintit de această poveste şi mi-am propus să redau spectatorilor sentimentele pe care le-am simţit eu atunci. Am sesizat potenţialul spectaculozităţii vizuale şi a celei emoţionale şi mi-am spus că un astfel de film românesc poate oferi o experienţă nouă în cinematografia autohtonă' a spus regizorul filmului, Daniel Sandu.

Citește și: Cristina Ciobănașu nu uită de unde a plecat

Foto: Facebook/ Tata mută munții

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri