Grecia, în zona roșie! Cum vor fi afectați turiștii români care au deja vacanțele planificate?

Grecia a intrat în zona roșie, cu o creștere a cazurilor de coronavirus ce a depășit 3 la 1000 de locuitori. Ce presupune asta pentru turiștii români care au deja planificate vacanțe în Grecia în luna august?

Începând de la 1 august, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat este modificată, a anunțat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Între țările care au intrat în zona roșie se numără și Grecia, una dintre cele mai căutate destinații din această vară pentru turiștii români.

Cum îi va afecta acest lucru pe cei care și-au făcut deja rezervările și se pregătesc de concedii?

Există mai multe posibilități.

  1. Dacă persoanele care se întorc din Grecia NU sunt vaccinate, la revenirea în țară acestea sunt obligate să stea în carantină timp de 14 zile, indiferent dacă prezintă sau nu test PCR. Altfel spus, testul PCR nu are nicio valoare, iar carantina este obligatorie.
  2. Dacă persoanele sunt vaccinate, revenirea în țară, după concediu, nu va fi afectată de carantinare. Condiția este ca vaccinarea (cu doza a II-a), să fie realizată cu cel puțin 10 zile înainte de momentul intrării în țară.
  3. Persoanele care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile fac, și ele, excepție de la carantinare.
  4. Copiii până în 6 ani nu intră în carantină
  5. Copiii între 6 și 14 ani trebuie să prezinte un test negativ realizat cu 72 de ore mai devreme.

Noua listă va intra în vigoare și va fi afișată duminica, 1 august.

Zone cu cea mai mare creștere

Zonele din Grecia cu cea mai mare creștere sunt frecvente de foarte mulți români. Este vorba despre insulele din sudul Greciei, categorie în care intră și Mykonos, Santorini sau Rhodos.

Grecia a mizat pe promovarea zonelor ca fiind unele cu 0 cazuri de COVID (Covid-free), astfel încât turiștii să vină aici în număr tot mai mare.

Conform Reuters, citat de aceeași sursă, Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a decis pe 29 iulie marcarea cu roșu-închis a insulelor din sudul Mării Egee, după ce numărul de infecții a crescut. În același timp, aceeași instituție a descurajat orice călătorie neesențială în insule.

Citește și: O nouă descoperire legată de mutațiile de Coronavirus

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri