Traficul va fi îngreunat în următoarele zile! Continuă ninsorile și a fost emis un cod galben de polei în mai multe regiuni

Traficul va fi îngreunat în următoarele zile! Continuă ninsorile și a fost emis un cod galben de polei în mai multe regiuni

Iarna și-a intrat în drepturi de câteva zile și în Capitală, iar vremea din următoarele zile va continua să creeze probleme în trafic. Meteorologii au emis o nouă informare meteorologică care este valabilă, până mâine, 17 ianuarie, la ora 20.

Sunt anunțate noi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei și intensificări ale vântului.

În această perioadă, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării, conform Administrației Naționale de Meteorologie. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp și izolat 30 – 35 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest.

Vântul se va intensifica, cu viteze de 50 – 55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

Este important de menționat și faptul că precipitațiile vor continua în noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) în estul, sud-estul și centrul teritoriului și se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

Cod galben de polei

În plus, meteorologii au emis și un cod galben de polei, care este valabil de astăzi, de la ora 17 până mâine, la ora 20, în special în zonele montane. Astfel, în regiunile montane vor fi intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent. De asemenea, vor fi depuneri de polei în următoarele regiuni: în sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Informare meteorologică de vremea rea. Ninsori, lapoviță și vânt puternic în aproape toată țara

Primul strat de zăpadă depus în București, din acest an! În Capitală se circulă în condiții de iarnă

Atenționare meteo de vânt puternic și ninsoare. Care sunt zonele din țară unde vremea se schimbă la început de weekend?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri