Tot ce trebuie să ştii despre Poliţa de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID)

Nicoleta Radu, șefa Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), ne vorbeşte despre asigurările obligatorii pentru locuințe. Aflăm, astfel, cum funcționează o astfel de poliță și cum poate fi activată în caz de probleme.

Ce dezastre sunt acoperite de polița PAID

Polița PAID asigură împotriva dezastrelor naturale precum cutremure, alunecări de teren, inundații. Această poliță nu se poate încheia, însă, în cazul locuințelor încadrate la clasa I de risc. Pentru acest tip de locuințe nu se pot încheia nici polițe facultative.

Cât costă asigurarea locuinței

Prețul asigurării obligatorii variază în funcție de materialele din care este construită locuința, de valoarea ei și de dauna produsă. Mai exact, cu 10 euro/an pot fi asigurate locuințe din materiale mai puțin rezistente – se asigură până la 10.000 de euro în funcție de valoarea locuinței și de dauna produsă. Cu 20 euro/an pot fi asigurate locuințele din materiale rezistente (cărămidă, beton armat) – se asigură până la 20.000 de euro în funcție de valoarea locuinței și de dauna produsă.

Pentru valori care depășesc despăgubiri de peste 20.000 de euro, se recomandă încheierea polițelor facultative.

Ce se întâmplă cu locuințele neasigurate

O locuință care nu este asigurată, în cazul producerii unui dezastru natural, nu poate fi despăgubită. În plus, proprietarul riscă o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei. De asemenea, în cazul unei locuințe care nu are încheiată asigurarea obligatorie, nu se poate încheia nici asigurarea facultativă, aceea care asigură bunurile și anexele.

Mai multe informații referitoare la asigurările obligatorii, în materialul video de mai sus.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse