Topul Bookfest 2017 Paralela 45 și Cartea Românească

Alege din topul Bookfest 2017 Paralela 45 și Cartea Românească cele mai potrivite cărți de vacanță pentru tine și copilul tău!

Topul Bookfest 2017 Paralela 45 – Cărți pentru copii

Topul Bookfest 2017 Paralela 45 – Cărți pentru copii

Insu Pu. Insula copiilor pierduți
de Mira Love
Lumea întreagă e în război. Copiii din Urbia petrec noaptea în adăposturi antiaeriene. Până când le vine o idee: să plece în Terrania, o insulă pe care nu e război. Marea călătorie spre pace a copiilor începe. Numai că 11 dintre ei nu vor ajunge la destinaţie odată cu ceilalţi, fiindcă vor avea parte de cea mai mare aventură imaginabilă…

Din seria „Biroul de investigații nr. 2', de Jørn Lier Horst și Hans Jørgen Sandnes:

  • Operațiunea nor de furtună
    La Elvestad au început furturile. Cineva dă spargeri misterioase. Tiril, Oliver și Opti sunt pe urmele autorilor. Îi vor prinde?
  • Operațiunea omul negru
    În Câmpul Neted apar niște gropi misterioase. S-ar părea că cineva sapă după o comoară. Dar cine? Tiril, Oliver și Opti trebuie să afle, și încă repede.

Cele mai frumoase fabule în benzi desenate
de Chris Duffy
28 de fabule adaptate în bandă desenată de către ilustratori faimoși, interpreți pasionați care au vrut să ne împărtășească plăcerea pe care au trăit-o redescoperind aceste fabule: le-au interpretat cu umor, fără să le afecteze morala.

Topul Bookfest 2017 Paralela 45 – Cartea Românească

Topul Bookfest 2017 Paralela 45 – Cartea Românească

Peștele cu aripi
de Răsvan Popescu
O colecţie de proze scurte, în care societatea autohtonă şi contemporană este scrutată din cele mai neutre unghiuri cu putinţă. Fiecare dintre aceste povestiri este un scurtmetraj în sine, experienţa autorului în domeniul scenaristicii spunându-şi cuvântul. Însă ceea ce face aceste naraţiuni să fie cu adevărat speciale, dincolo de teme şi personaje, este capacitatea autorului de a lăsa finalurile deschise.

Cu mintea mea de femeie
de Mihaela Miroiu
Textele recompun un traseu biografic în care sunt surprinse metamorfozele femeii, de la stadiul de copilă, până la maturitatea deplină. Femininul şi feminitatea capătă valenţe pe care societatea românească le-a asimilat doar în parte. Autoarea scoate în evidenţă numeroasele situaţii cu care se confruntă o femeie de-a lungul unei vieţi, doar pentru simplul fapt că este femeie.

#Rezist! Poezia
O antologie cu 47 de autori realizată de Cosmin Perța. Antologia aceasta vine să surprindă, să imortalizeze – folosind poezia ca vehicul, pe post de cameră video – tocmai bolboroseala aceasta a sinelui în fața istoriei, să fixeze cât mai mult din gama de sentimente și reacții desfășurate încă de la început pe portativul celor mai importante proteste din România postdecembristă.

Povestiri din București
de Dana Fodor Mateescu
Autoarea și-a trăit copilăria în „Epoca de aur' și o parte din povestiri au ca fundal această perioadă, furnizând un umor specific. Deși nu e un teritoriu nou al literaturii contemporane, scrierile Danei Fodor Mateescu au un aer inedit, în care umorul se îmbină cu ironia. Răzbate o melancolie îndreptată către visurile și speranțele unui suflet tânăr, pe care restricțiile și lipsurile de-atunci nu reușeau să le înăbușe.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte