Top 5 locuri istorice cu Fainoșag, din România

România este o țară frumoasă, plină de istorie. Am pregătit pentru tine un top 5 al locurilor istorice cu Fainoșag din țară. Pe care dintre ele le-ai vizitat deja?

peles

Foto Castelul Peleș Shutterstock

Castelul Peleș

Reședința de vară a regilor se află în Sinaia și a fost construită la cererea regelui Carol I al României. Castelul Peleș este unicat, atât prin valoarea istorică, dar și prin cea artistică. Construcția a fost declarată muzeu în 1953, însă domeniul a fost închis în timpul comunismului. După moartea regelui Carol I, castelul a fost moștenit de regele Ferdinand I, mai apoi de regele Mihai I. Mai mult de atât, nu ține nici de Domeniile Coroanei, deoarece pentru construcție Carol I a folosit fonduri financiare personale (și-a vândut o proprietate din Germania).

sarmizegetusa-regia

foto Sarmizegetusa Regia Shutterstock

Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia se află în satul Grădiștea Muncelului, în județul Hunedoara și a fost capitala Daciei pre-romane. Cetatea rămasă în ziua de astăzi este una dintre cele mai mari fortificații dacice și se situează la o înălțime de 1.200 de metri. Ce este neobișnuit la fosta cetate e forma acesteia, de hexagon cu laturi inegale. Este un loc plin de Fainoșag ce nu trebuie uitat, pentru că face parte din moștenirea noastră.

Cetatea Medievală a Hunedoarei

Cunoscută ca și Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor, cetatea este una dintre cele mai frumoase construcții cu arhitectură cu influențe gotice. Inițial, clădirea a fost o fortificație din piatră, însă după anul 1440, Ioan de Hunedoara începe transformarea acesteia într-un castel. Cetatea este deschisă publicului și poate fi vizitată de marți până duminică.

castel-bran

foto Castel Bran Shutterstock

Dacă ajungeți în zonă, puteți merge și la Lacul Cinciș

Castelul Bran

Castelul Bran este un alt loc românesc plin de istorie, mister și Fainoșag. Este unul dintre cele mai importante vestigii din țară, ce a reușit să facă înconjurul lumii datorită legendei contelui Dracula din Transilvania. Când Vlad Dracul era domnitor, a devenit cunoscut datorită setei sale de sânge, iar de aici a pornit legenda lui Dracula – transformată în carte de scriitorul irlandez Bram Stocker.

Cetatea Sighișoara

Cetatea Sighișoarei se află în inima României și este una dintre cele mai bine conservate orașe medievale din întreaga Europă. Orășelul a fost fondat în secolul al XII-lea de către sașii aduși în zonă de către regii maghiari. Turnul cu ceas este o construcție emblematică a Sighișoarei, iar în prezent găzduiește Muzeul de Istorie al orașului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber