Test: Ce tip de inteligență ai? Vezi care sunt capitolele la care excelezi!

Astăzi îți propunem să facem împreună un test. Hai să vedem care este tipul de inteligență care ne caracterizează.
Această enigmă fiind rezolvată, cu siguranță ne va fi mai ușor să luăm decizii importante în viața noastră.

Test: Ce tip de inteligență ai? Vezi care sunt capitolele la care excelezi!


Tot ceea ce vom discuta în continuare este documentat cu psihologul american David Goleman care are o sumedenie de lucrări scrise pe această temă.

1. Inteligență emoțională – te descurci foarte bine în situații limită, te adaptezi ușor noilor situații care te provoacă în viață, îți controlezi ușor și frumos emoțiile. Uite, exact asta înseamnă să ai inteligență emoțională.

2. Înteligența logică – ești as în cuvinte încrucișate, sudoku n-are vreo taină pentru tine, te descurci de la bine în sus la matematică. Super… ai inteligență logică! Vezi bine cum o poți fructifica în viața ta ca să o faci și mai frumoasă.

3. Inteligență muzicală – reții ușor o partitură, se spune despre tine că ai ureche muzicală sau că ai talent. Este de fapt inteligență muzicală și bine ai face să te informezi și mai mult, să studiezi. Ai toate șansele să faci o carieră din asta.

4. Inteligență interpersonală – comunicarea este punctul tău forte și toți prietenii apelează la tine atunci când sunt într-un impas. La birou, de asemenea, ești un soi de miez în jurul coajei? Este clar, inteligența interpersonală este punctul tău forte. Ascultă discursuri, învață de la coach și prin capacitățile tale chiar vei putea să miști mase.

5. Inteligența verbală – ai o abilitate deosebită de a învăța limbi străine, iar gramatica este… „locul tău de joacă' preferat. Acest lucru se numește inteligență verbală și n-ar strica să folosești toate platformele pe care le ai să-ți împărtășești gândurile zilnic.

6. Inteligență spațială – acțiunile care țin de organizare, elaborarea unui traseu geografic îți vin mănușă? Ești clar, ghidul grupului tău ești tu. Te-ai gândit că ai putea face o carieră din asta?

7. Inteligența cinetică – îți controlezi mișcările corpului ca nimeni altul? Uite, din acest motiv ar trebui să faci mai mult sport, mai multă yoga, ia cursuri de dans și pleacă cu bicicleta unde vezi cu ochii de multe ori. Ești inteligent cinetic.

8. Inteligența intrapersonală – cărțile de psihologie sunt hrana ta de la micul dejun, prânz, cină, ba uneori îți place să le „servești' și ca o minunată gustare? Ai inteligență intrapersonală și ar fi bine să înveți să lucrezi cu emoțiile.

9. Inteligența spirituală – îți place orice are legătură cu religia, cu spiritualitatea? Te încadrezi perfect în categoria oamenilor care se laudă cu inteligență spirituală. Lasă-o să crească și hrănește-o citind cărți de… filozofie, spre exemplu.

10. Inteligență naturistă – nu te-ai fi gândit vreodată că dragostea ta pentru animale și faptul că adori să ai plante, să le îngrijești, sunt dovezi clare că te încadrezi în categoria celor care au o inteligență naturistă peste medie. Mergi pe linia aceasta și o să ai o viață așa cum îți dorești.

Teste de inteligență pentru copii. Cât de isteț e al tău?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro