Teste de inteligență pentru copii. Cât de isteț e al tău?

Teste de inteligenta pentru copii

Testele de inteligență pentru copii trebuie să măsoare vârsta mintală reală în raport cu vârsta biologică, dar și buna funcționare a psihicului.

La o anumită vârstă copiii trebuie să știe instinctual să ordoneze imaginile, să reconstituie anumite figurine și să asocieze elemente.

La 7 ani, copilul tău răspunde corect la întrebarea: Câte zile de naștere are un om la 50 de ani?

Inteligența copiilor vine de la mamă, așa spun studiile și cerrcetătorii. La Universitatea din Washington s-a constatat că legătura emoţională dintre mamă şi copil este crucială în dezvoltarea anumitor părţi ale creierului.

Dacă prichindelul tău de 3 ani știe să deschidă calculatorul, nu trage concluzii pripite și nu te gândi că ai un geniu în devenire… Pentru că nu vârsta de 3 ani este emblematică pentru măsurarea inteligenței copilului. Variaţiile coeficientului de inteligență în cazul copiilor sunt mari. Acest lucru se întâmplă din cauză că structura creierului se modifică mult până la vârsta de 11 ani, şi în consecinţă şi valorile inteligenţei fluctuează. Doar după 11 ani se poate prezice destul de sigur care va rămâne coeficentul de inteligenţă al copilului.

Recunoaște care din cele 6 este bucata lipsă?

Test de inteligenta

teste de inteligenta

teste de inteligenta

test de inteligenta

Deși inteligența este în mare parte ereditară, mediul și stimulii externi, precum și provocările pe care le întâlnește copilul în primii ani ai vieții sunt cruciali în buna dezvoltare psiho-emoțională a acestuia. Atmosfera în care crește cel mic este deosebit de importantă pentru că pune în valoare inteligenţa sau o împiedică să se manifeste la întregul ei potenţial. Dacă mediul este tensionat și sărac în stimuli sau cu contacte sociale puține, copiii nu îşi vor dezvolta inteligenţa pe măsura potenţialului lor.

Florentina Mușat

Îți recomandăm: ghicitori pentru copilul tău și 10 întrebări de logică

Citește și:

Ce spun specialiștii despre introducerea manualului unic: „Elevul poate folosi un manual alternativ, mai apropiat de stilul său de învățare'

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie