USTENSILE CARE NU TREBUIE SA LIPSEASCĂ DIN BUCĂTĂRIA UNUI MASTERCHEF

USTENSILE CARE NU TREBUIE SA LIPSEASCĂ DIN BUCĂTĂRIA UNUI MASTERCHEF

Masterchef

Chiar dacă astăzi unii roboţi de bucătărie asigură funcţii multiple, sunt totuși prea scumpi dacă sunt folosiţi doar ocazional. Dacă nu sunteţi tentaţi de aceste „mici genii, se pune întrebarea: care sunt obiectele necesare în bucătărie pentru a duce la bun sfârşit toate operaţiunile culinare?

Mixerul electric, fie cel de mână, fie, preferabil, cel prevăzut cu o cuvă, este prima ustensilă de care aveţi nevoie. Cuva este suficient de încăpătoare şi este simplu să adăugați alte ingrediente, inclusiv lichide, pe care apoi să le încorporaţi în mixtură; acest tip de mixer este ideal pentru prepararea bezelelor.

Un bun aparat de tocat este indispensabil pentru umpluturi şi terine, dar şi pentru transformarea alunelor într-o pudră mai mult sau mai puțin fină, pentru a măcina un aluat fărâmicios sau un pesmet apetisant.

Blenderul este de asemenea foarte util: este inegalabil în cazul în care doriţi să pasaţi ingredientele pentru a obține o supă-cremă cât se poate de fină, să omogenizaţi un piure de morcovi sau să combinaţi untul cu verdeţurile…

Feliatorul pentru legume nu este indispensabil, dar se poate dovedi foarte practic: taie, rade şi decupează forme fanteziste!

Ne putem oare dispensa de aceste aparate în bucătărie?

Acestea ne ajută să câștigăm timp nu doar pentru că pot efectua anumite operații mai repede decât noi, dar și pentru că, în timp ce aparatele lucrează, noi putem face altceva; de asemenea, ustensilele pentru bucătărie sunt uneori mai precise și mai eficiente, putând astfel tăia sau toca ingredientele mai fin și, implicit, se obțin umpluturi mai delicate, mai ușoare.

Dacă folosirea acestor aparate ne face viaţa mai uşoară, putem totuşi să ne descurcăm oricând și fără ele, folosind un cuţit pentru tocat, mâinile pentru amestecat şi un tel de mână pentru bătut albuşurile!

Mai multe informatii utile, in cele 8 volume cu trucuri, tehnici şi reţete ale colecţiei MasterChef!

Vrei sa devii noul MasterChef la României?

Ziarul Libertatea lansează colecţia ŞCOALA DE BUCĂTARI MASTERCHEF cel mai complet curs de gătit, acum în format tipărit!

Inspirată de reţetele celui mai cunoscut show culinar din lume, difuzat în peste 35 de tari, colecţia te va transforma într-un erou pentru familia şi prietenii tăi!

Caută ACUM la chioşcuri “FORME, USTENSILE ŞI PREPARATE DE BAZĂ”, primul volum al colecţiei!

Preţ special 15,99 lei, exclusiv cu ziarul Libertatea de luni.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri