Te pregătești de o vacanță la Roma? Uite pentru ce riști să primești amenzi usturătoare

amenzi usutratoare pentru turisti la Roma

Dacă ai planificat o vacanță la Roma, trebuie să fii foarte atentă la comportamentul tău, asta dacă vrei să eviți amenzile usturătoare. 

Principalele atracții ale Romei sunt vizitate anual de un număr impresionant de persoane, iar de multe ori, entuziasmul acestora îi împinge să facă lucruri care pot duce la distrugerea monumentelor. Din acest motiv, autoritățile au stabilit creșterea amenzilor, acestea ajungând la valori destul de ridicate.

Când riscă turiștii să fie amendați?

Fântânile monument din Roma atrag turiștii ca un magnet. Fontana din Trevi este unul dintre monumentele asupra cărora autoritățile și-au îndreptat atenția și asta pentru că în fiecare an, tot mai multe persoane intră să înoate în interiorul acesteia sau să își răcorească picioarele. Autoritățile consideră că acest gest este inacceptabil, motiv pentru care persoanele care fac asta pot fi amendate chiar și cu 240 de euro, potrivit mediafax.ro.

Nici Fântâna Barcaccia nu a fost uitată. Pentru că monumentul a fost vandalizat în 2015 de mai mulți fotbaliști care consumaseră băuturi alcoolice, paza a fost întărită și în această zonă.

Aceste măsuri au ca scop conservarea principalelor atracții ale Romei, iar autoritățile sunt de părere că numai prin creșterea amenzilor, oamenii vor conștientiza gravitatea faptelor și își vor putea controla ieșirile.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Absolvenții care vor avea 10 la bacalaureat primesc acces gratuit la festivalurile Neversea si Untold

Violența domestică va fi pedepsită mai dur! Cei care își bat partenerele vor primi mai mulți ani de închisoare

Visezi să primești gratis o vilă sau un castel istoric? Guvernul italian ți le oferă cu o singură condiție

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri