Targ National de Jucarii

Targul National de Jucarii, initiat in anul 2008, isi propune sa aduca in prim plan o categorie de obiecte uitate si de foarte mult timp mai putin folosite: jucariile simple din lemn, lana si carpe; materiale ecologice; jucariile bunicilor, foarte ingenioase nereprezentand nici un pericol pentru copii.

Locatia aleasa pentru aceasta manifestare este Parcul Tineretului din Sibiu. Targul va fi deschis spre vizitare intre orele 11.00 – 19.00 si se va bucura de prezenta unor renumiti creatori populari de jucarii traditionale din tara fiind presarat cu momente artistice dintre cele mai variate de la spectacole folclorice la piese de teatru, de la ateliere scoala la jocuri si concursuri. Daca vremea va fi nefavorabila, targul va fi mutat in sala de expozitii de la Casa Artelor (Piata Mica 21).

Pe parcursul celor doua zile, atmosfera generala a targului va fi una de veselie si sarbatoare deoarece, pe langa standurile cu vanzare, publicul se poate bucura de un program artistic variat. Mesteri creatori si trupe de teatru pentru copii vor fi oaspeti de seama si, totodata, gazde bune pentru toti cei veniti sa se bucure de mirajul jocului, de surpriza jucariei preferate, sau de „miezul dulce” al copilariei (turta dulce, vata de zahar, cocoseii sau merele glasate).

Pe toata perioada desfasurarii targului copiii sunt invitati sa participe la numeroase activitati cu caracter pedagogic dintre cele mai variate: desene pe asfalt, construirea de puzzle-uri, concurs de desene cu obiectul preferat din targ, etc.

Vor fi organizate si ateliere pentru „micii mestesugari” sub atenta indrumare a mesterilor populari si a muzeografilor, copiii avand astfel ocazia sa intre in contact direct cu lumea creatiei autentice prin activitati adaptate varstei lor precum modelarea plastilinei, impletitul fibrelor vegetale, confectionatul de papusi, zgardane din margele colorate, olarit, moristi si multe altele.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri