Surpriza majoră pe care a avut o femeie când a aflat ce ascunde pata ei de pe unghie: „Am aflat că era un caz”

O femeie a fost șocată să descopere adevăratul motiv din spatele dungii „interesante” care îi crescuse pe unghie timp de 10 ani. Maria Sylvia a apărut pe TikTok, unde povestea ei a „explodat”, iar internauții și-au verificat cu frenezie unghiile pentru a vedea dacă nu cumva au un semn periculos de melanom.

Maria, din SUA, a explicat că a observat pentru prima dată semnul de pe unghia ei în 2012, când aceasta era palidă și marginile erau moi. Aceasta s-a transformat într-o linie puternică, de culoare maro, în decurs de aproximativ un an.

Postând pe contul ei de socializare, Maria discută acum despre cum este viața în urma diagnosticului.

„Intram și ieșeam de la medici tot timpul. Făceam sport, așa că mergeam la controale medicale în fiecare an. Nimeni nu a observat-o cu adevărat până când, odată, un doctor a remarcat-o. Asta a fost probabil în jurul anului 2014, iar ei au spus ‘oh, ce ciudat’. Dar nu prea te încadrezi în datele demografice. Așa că, dacă doar crește mai mult, știți, mergeți și consultați un medic”, a povestit Maria pe TikTok, potrivit The Sun.

Maria a spus că nu a avut nicio durere cu unghia și s-a gândit că „este o aluniță, pentru că asta mi-au spus”.

„Prietena mea chiar m-a împins să merg să o fac (n.r. biopsie). Așa că am făcut-o. La sfârșitul lunii ianuarie am aflat că era un caz de melanom subunghiular. Deci, practic, asta se traduce doar prin cancer de sub unghie”, a adăugat femeia.

Melanomul subunghiular este cancerul de piele de sub unghii, atât la degetele de la picioare, cât și la cele de la mâini și este deosebit de dificil de detectat și de tratat la timp. Pacienții pot crede, în mod greșit, că au doar vânătăi pe unghii sau că nici măcar nu observă vreo schimbare.

Maria a spus că propria ei dungă întunecată a crescut din patul unghial, unde se afla o aluniță canceroasă. Linia se afla pe unghia ei în „plină manifestare” încă din jurul anului 2014.

„Melanomul poate sta într-un stadiu numit in situ, care este un fel de stadiu zero, timp de până la 13 ani. Așa că este foarte probabil ca aceasta să fi stat doar 10 ani și să fi fost poate canceroasă în ultimii trei ani, este cam greu de spus', a declarat Maria.

Mariei i s-a propus o intervenție chirurgicală în care medicii i-au „scos” unghia și o parte din os. S-a trezit cu un ghips care îi acoperea întreaga mână și încheietura mâinii și care i-a împiedicat degetul mare să se miște în timp ce se recupera. Dar, din fericire, Maria a spus că noile rezultate ale testelor au arătat că nu mai există celule canceroase în unghia ei.

maria-sylviaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

„Vreau să clarific faptul că majoritatea dintre voi care spuneți că aveți asta, probabil că este doar o aluniță și probabil că aveți doar un depozit de melanină în unghie. Vă sfătuiesc să vă consultați medicul, dar, în cea mai mare parte, probabil că sunteți bine. Acesta este un cancer foarte rar, foarte rar, mai ales pentru populația mea demografică”, a postat Maria.

În timp ce unii s-au speriat, alții s-au liniștit că au avut dunga în unghie de ani de zile, fără să pățească nimic.

Potrivit sursei citată anterior, Dr. Raj Karan, un medic NHS care a devenit o senzație TikTok, a declarat: „De fapt, este destul de frecventă la persoanele cu pielea mai închisă la culoare”.

Cunoscută sub numele de melanonichie, pata închisă la culoare poate apărea în mod natural la afro-americani, hispanici, indieni, japonezi și alte rase cu pielea închisă la culoare, relatează WebMD.

Dar Dr. Karan a avertizat că, la fel ca și în cazul pielii, ar trebui să mergeți la medic dacă observați o schimbare de dimensiune, culoare sau formă a unghiilor. Alte semne ale cancerului sub unghie includ separarea acesteia de patul unghiei, sângerări, subțierea sau crăparea, sau o vânătaie care nu dispare.

De asemenea, pielea din jurul unghiei poate căpăta o culoare mai închisă. Melanomul este cea mai periculoasă formă de cancer de piele și este, de obicei, rezultatul expunerii la razele UV (lumina soarelui sau paturi de bronzare).

Foto: TikTok

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate