„Sunt happy când văd oamenii cu care lucrez mulțumiți”. Radu Tănase de la Calif iubește mâncarea bună

Text: Andreea Vasile

Alături de partenerii de afaceri, a pus pe picioare două branduri de mâncare cunoscute în București, Calif și Condimental de Calif. Radu Tănase se mândrește cu ce a reușit să obțină în munca lui și crede că să fii fericit la job înseamnă să ai colegi de muncă relaxați și să fii recunoscut în industrie pentru ceea ce ai reușit să creezi. Am vorbit cu Radu despre ce înseamnă pentru el o mâncare bună și despre cum construiești un business de succes cu consecvență și cu empatie.

De ce îți place munca ta?

În alimentație publică, totul e greu. Dar când începi să faci ceva și ai încredere în ce faci, în momentul ăla job-ul tău devine ideal. Eu așa sunt. Prima oară când am intrat într-o bucătărie (de care eram oricum pasionat, într-un mod simplu: pasiunea omului căruia îi place mâncarea și îi place să aranjeze frumos o farfurie), m-am îndrăgostit de zona asta și de oamenii din ea.

Care e ultima mâncare pe care ai făcut-o acasă și ți-a plăcut?

Un sandviș cu două felii subțiri de pâine neagră, prăjite, pe care am pus puțin unt, un cașcaval foarte bun de Horezu, trei fâșii subțiri de roșie și un ardei kapia. Mi s-a părut foarte bun că nu mai mâncasem de multă vreme cașcaval de la Horezu, mi l-am cumpărat întâmplător dintr-un supermarket și m-am îndrăgostit de el, nu mă mai satur (râde). În plus, mi-a ținut de foame de dimineață până la cină.

Cum îți petreci timpul liber?

Îmi plac locurile nou deschise, vreau să le testez și să le văd. Merg la cafenele în tot orașul. Iar ca restaurante nu am ceva preferat, îmi plac Calif și Condimental de Calif, că mănânc acolo (râde). Dar aș intra în orice loc, frumos sau urât, dacă ceva de acolo îmi face poftă, fără nicio problemă. În cei șapte ani de când sunt în zona asta culinară am mâncat în cele mai dubioase locuri, în țară și străinătate, pentru că eram curios (râde).

Ce înseamnă o mâncare bună?

O mâncare cu gust, mâncarea care să te lase cu o experiență plăcută și cu papilele gustative deschise, să te gândești la ea și după două săptămâni, care să te dea pe spate.

Care e ultimul compliment pe care l-ai primit legat de munca pe care o faci?

La o conferință unde am fost invitat ca speaker și unde câteva persoane influente din zona HORECA m-au felicitat pentru ce am vorbit acolo despre business-ul pe care-l fac. Când primești complimente de la persoane cunoscute în domeniul nostru, e o mulțumire sufletească mare. La fel și când primești premii sau câștigi locuri întâi în competiții, pentru mine acolo e împlinirea, că văd că am ajuns într-un punct înalt și acum trebuie să mă mențin și asta îmi dă încredere în mine că pot, de fapt, și mai mult de atât.

Ce înseamnă să fii #HappyLaJob?

Să văd oamenii cu care lucrez mulțumiți, să văd că își fac treaba într-un mod relaxat, nu-mi plac oamenii care se agită când te văd, ca să dea bine. Dacă nu mai ai nimic de făcut că ai terminat treaba, foarte bine, meriți o cafea. Dar mă supăr dacă văd că treaba pe care o aveai de făcut, ai făcut-o prost.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse