Subiecte BACALAUREAT 2018 istorie. Uite care este baremul de corectare


 

Absolvenții de clasa a XII-a care au terminat un liceu cu profil uman trec astăzi prin emoțiile probei la istorie. Cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat 2018 este cea obligatorie a profilului, iar dacă o parte dintre candidați vor primi subiecte la matematică, alții trebuie să rezolve cerințele la istorie.

La examenul de Bacalaureat 2018 s-au înscris 136.871 de elevi, atât din promoția 2018, cât și din promoțiile anterioare. Pentru cei care au urmat un liceu cu profil uman, examenul de Bacalaureat 2018 continuă astăzi cu proba la istorie. După înmânarea subiectelor, candidații au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea cerințelor. Accesul în sala de examen cu manuale, cărți sau notițe este interzis, tocmai pentru a evita orice tentativă de fraudă.

Subiecte BACALAUREAT 2018 istorie

UPDATE: Subiectul la istorie și baremul de corectare pot fi descărcate de AICI. 

Subiectele și baremul de corectare la istorie vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, după terminarea examenului. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor putea folosi doar pix sau stilou cu cerneală albastră.

Examenul de Bacalaureat 2018 continuă și mâine, atunci când este programată ultima probă, cea la alegere în funcție de profilul absolvit. Elevii de la real vor susține examenul la Informatică, Chimie, Fizică sau Biologie, iar cei de la uman vor avea de ales între Geografie, Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică.

Pentru promovarea examenului de Bacalaureat 2018, candidații trebuie să obțină nota 5 la fiecare dintre cele trei probe, dar media finală a examenului trebuie să fie 6. În caz contrar, chiar dacă au obținut notă de trece la toate cele trei probe, dar media este mai mică de 6, elevii vor fi declarați respinși.

Primele note ale examenului de Bacalaureat 2018 vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației și în centrele de examen pe data de 4 iulie, până la ora 12. Contestațiile pot fi făcute tot pe 4 iulie, între 12:00-16:00, iar notele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

Urmărește materialul video pentru a vedea ce subiecte au avut de rezolvat elevii la istorie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

BACALAUREAT 2018. Subiecte și barem de corectare la matematică

Bacalaureat 2018 la Limba și literatura maternă. Astăzi susțin proba scrisă absolvenții de clasa a XII-a care aparțin minorităților naționale

Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil real. Ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română și care este baremul de corectare?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie