Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil real. Ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română și care este baremul de corectare?

Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil real

Examenul de Bacalaureat 2018 începe astăzi cu prima probă scrisă, cea la limba și literatura română. În această sesiune, 136.871 de candidaţi din toate promoţiile trec prin emoțiile examenului de Bacalaureat 2018. 

Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2018 are loc luni, 25 iunie. Accesul candidaților în săli a fost permis în intervalul 7:30-8:30, iar la ora 9, elevii au primit foile cu subiecte. Pentru rezolvarea cerințelor, elevii au la dispoziție 3 ore.

Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil real

UPDATE: AICI poți vedea subiectul la limba și literatura română, profil real, dar și baremul de corectare. 

Absolvenții care au urmat un liceu cu profil real au avut de rezolvat la subiectul III o poezie care să aparțină lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi

La fel cum se întâmplă în fiecare an, absolvenții profilului real primesc un subiect diferit de cel pe care îl au de rezolvat elevii care au terminat un liceu cu profil uman. Subiectul și baremul de corectare la română, pentru profilul real, urmează să fie publicate pe site-ul Ministerului Educației, după finalizarea primei probe a examenului de Bacalaureat 2018, proba la limba și literatura română.

Emoțiile continuă pentru absolvenți și mâine, pe 26 iunie fiind programată proba la Limba şi literatura maternă. Miercuri, pe 27 iunie, absolvenții vor susține proba obligatorie a profilului. Mai exact, elevii de la profilul real vor avea de rezolvat subiectele la matematică, iar cei de la uman vor rezolva subiectele la istorie.

Pe 28 iunie are loc ultima probă a examenului de Bacalaureat 2018, proba la alegere. Elevii care au terminat un liceu cu profil real vor primi subiecte la Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică, iar cei de la uman vor susține examenul la Geografie, Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică.

După finalizarea celor trei probe, absolvenții vor afla primele rezultate pe data de 4 iulie. Notele vor fi afișate atât în centrele de examen, cât și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până în ora 12. Tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, până la ora 16, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 9 iulie.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat 2018, absolvenții trebuie să obțină nota 5 la fiecare dintre cele trei probe, dar media finală trebuie să fie 6. Chiar dacă reușesc să obțină nota 5 la fiecare materie, în situația în care media finală a examenului de Bacalaureat 2018 nu este 6, absolvenții vor fi declarați respinși.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil uman. Ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română și care este baremul de corectare?

Top 10 cele mai bune licee din țară! Unde sunt cele mai mari medii de admitere

Ce se întâmplă cu absolvenții de clasa a VIII-a care au luat note sub 5 la Evaluarea Națională?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie