SUA aprobă utilizarea pe scară largă a vaccinului Pfizer

Un comitet consultativ al guvernului SUA a aprobat joi utilizarea pe scară largă a vaccinului coronavirus Pfizer, punând țara la doar un pas de lansarea unei campanii de vaccinare epică împotriva focarului care a ucis aproape 300.000 de americani.

Consilierii guvernamentali au concluzionat că vaccinul de la Pfizer și partenerul său german BioNTech pare sigur și eficient pentru utilizare de urgență la adulți și adolescenți cu vârsta peste 16 ani. Vaccinarea ar putea începe în câteva zile, Deși rămân o serie de necunoscute.

„Aceasta este o lumină la capătul tunelului lung al acestei pandemii', a declarat dr. Sally Goza, președintele Academiei Americane de Pediatrie.

Această aprobare a venit în ciuda întrebărilor cu privire la reacțiile alergice apărute la două persoane care au primit vaccinul la începutul acestei săptămâni, când Marea Britanie a devenit prima țară care a început să elibereze programul de vaccinare Pfizer-BioNTech.

Dr. Paul Offit, de la Spitalul de Copii din Philadelphia a declarat că beneficiile potențiale depășesc riscurile.

Pfizer a declarat că va avea aproximativ 25 de milioane de doze de vaccin cu două injecții pentru SUA până la sfârșitul lunii decembrie. Dar livrările inițiale vor fi rezervate în primul rând personalului din domeniul sănătății și rezidenților căminelor de îngrijire medicală, urmând ca alte grupuri vulnerabile să fie în linie până când producția accelerată va permite ca vaccinurile să devină disponibile pe scară largă la cerere, lucru care probabil nu se va întâmpla până în primăvară.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri