Spectacol de moda pentru Spitalul „Sfanta Maria” din Iasi

Renovarea spitalului de copii „Sfanta Maria”
Gazda evenimentului a fost realizatorul TVR 1 Irina Pacurariu, iar printre personalitatile prezente s-au numarat Excelenta Sa Esmail Sana, Ambasadorul Egiptului, Excelenta Sa Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Germaniei, Excelenta Sa Dan Ben Eliezer, Ambasadorul Israelului, Excelenta Sa Im Han – Taek, Ambasadorul Coreei de Sud, Excelenta Sa Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei, Excelenta Sa Solendil Omur, Ambasadorul Turciei, Excelenta Sa Oskar Fuzes, Ambasadorul Ungariei, Excelenta Sa Stanislao de Grande Pascual, Ambasadorul Spaniei, Excelenta Sa Salem Al Jaber, Ambasadorul Qatarului si Excelenta Sa Mario Cospito, Ambasadorul Italiei.

De asemenea, la eveniment au luat parte Daniela Nane, Iulia Dobrin, Daciana Sarbu, Cristina Simion (Edipresse), Antonia si Corina (Roton), Harvey Keitel, Calin Popescu Tariceanu, Adrian Ursu (Antena 3), Ilie Nastase, Ahmad Hassan (Deloitte), Theodor Alexandrescu (Alico), Guy Reynolds (Colgate) si Gorjan Lachevski (Philips).

Ilie Nastase, E. S. Dl. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA, D-na Ambasador Gitenstein, Wajiha Haris, presedinta Fundatiei Scheherazade

Ilie Nastase, E. S. Dl. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA,
D-na Elizabeth Gitenstein, Wajiha Haris, presedinta Fundatiei Scheherazade

Evenimentul gazduit de Excelenta Sa Dl. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA, are scopul de a sustine ambitiosul proiect initiat de Fundatia Scheherazaderenovarea spitalului de copii „Sfanta Maria” din Iasi.

Construit in 1970 prin fuziunea tuturor unitatilor pediatrice din Iasi, acesta este cel mai important spital din regiunea de nord-est a tarii, aici fiind tratati anual peste 60.000 de copii. In acest moment, exista sectii aflate intr-un stadiu avansat de degradare, atat din punct de vedere architectural, cat si sanitar, electric si termic ce necesita lucrari urgente de renovare si modernizare, precum Clinica de Chirurgie Pediatrica I si Sectorul Septic, Clinica de Pediatrie generala IV si Bucataria Dietetica, insumand o suprafata totala de 1.800 de metri patrati. In aceste sectoare sunt tratati anual peste 8.000 de copii de catre 100 de cadre medicale.

„Copiii sunt cea mai importanta resursa. Investind in sanatatea si bunastarea lor, le influentam in mod direct si pozitiv viitorul. Fiecare societate este judecata dupa modalitatea in care reuseste sa raspunda nevoilor celor mai putin norocosi dintre membrii ei. Una dintre intrebarile ce imi revin permanent in minte se refera la mostenirea pe care o lasam copiilor nostri. Ce lasam pentru ei in urma noastra? Putem fi considerati drept exemple, aratandu-le si demonstrandu-le ca legatura dintre trecut si prezent, dintre ce am realizat si ce realizam poate fi permanent imbunatatita?" declara Wajiha Haris, presedinta Fundatiei Scheherazade.

In deschiderea evenimentului au sustinut discursuri Excelenta Sa Dl. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA, Wajiha Haris, presedintele Fundatiei Scheherazade si Valentin Munteanu, directorul spitalului „Sfanta Maria” din Iasi, acestea fiind urmate de cele trei prezentari de moda si receptie.

„Evenimentul din aceasta seara a prezentat cativa dintre oamenii cei mai valorosi ai Romaniei, antreprenori plini de imaginatie precum creatorii de moda Irina Schrotter, Stephan Pelger si Lena Criveanu. Totodata, el a atras atentia asupra lipsurilor cu care se confrunta spitalele din intreaga Romanie, de pilda spitalul „Sfanta Maria” din Iasi, iar in aceste cazuri, parteneriatul public-privat poate ajuta la acoperirea deficientelor sistemului sanitar”, afirma Excelenta Sa, domnul Mark Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri