Specialiștii au descoperit ce se întâmplă după prima doză de vaccin

Medicul primar cardiolog şi şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență Târgu Mureș, Theodora Benedek a monitorizat pacienții care au primit prima doză de vaccin anti-Covid-19 și a fost surprinsă să vadă nivelul anticorpilor la doar două săptămâni de la vaccinare.

Până acum, unele studii au raportat prezența anticorpilor suficienți pentru a ne imuniza împotriva coronavirusului abia după cea de-a doua doză. Cu toate acestea, Dr. Benedek a avut o surpriză neașteptată observând că nivelul de anticorpi este mult mai mare chiar după prima doză și este suficient pentru a ne proteja.

„În cazul acestei determinari de laborator se considera că o valoare a titrului de anticorpi de peste 1 e pozitivă. Deci organismul are anticorpii necesari pentru a se lupta cu virusul. Iar titrul meu este de 4.4 unităti arbitrare pe ml, deci deja la 2 săptămâni am protecția necesară în cazul în care m-aș infecta cu coronavirus', a declarat Theodora Benedek, potrivit Antena 3.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a primit deja rapelul la vaccinul anti-covid și a declarat că riscul de a dezvolta infecții severe după a doua doză este aproape de minim.

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi. Că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus.

Dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor. Astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri.

Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului', a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru Digi24.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri