Sosuri pentru deserturi (ciocolata, vanilie si capsuni)
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/mu-plugins/rro-admin/assets/img/no-picture.jpg)
Ingrediente:
Sunt incluse in retete.
Mod de preparare:
SOS DE CIOCOLATA
Topiti 4 linguri de unt si 100g ciocolata amaruie. Adaugati 1 cana de zahar brun si, treptat, 1 cutie de 150ml lapte condensat. Fierbeti timp de 2 minute.
SOS DE VANILIE
Puneti 2 galbenusuri intr-un vas mic. Adaugati 5 linguri de frisca lichida si 3 linguri de zahar tos.
Puneti la foc mic si amestecati pana incepe sa se ingroase. Lasati sa se raceasca si intre timp bateti foarte bine 150ml frisca cu 1 lingurita de esenta de vanilie. Incorporati in sosul racit si serviti.
SOS DE CAPSUNI CU LICHIOR
Zdrobiti o mana de capsuni proaspete si pasati-le printr-o sita, pentru a retine semintele. Amestecati cu 1 lingura de zahar pudra si 1 lingura de lichior sau de visinata.
Pofta buna!