Sorin Cîmpeanu, primele condiții pentru începerea noului an școlar: „Masca va fi obligatorie și la exterior”

Toamna pare să-și fi intrat în drepturi dacă ne luăm după fenomenele meteorologice, iar o dată cu sosirea ei se numără și bobocii. Elevii vor începe peste două săptămâni școala, iar Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că aceștia vor merge în format fizic.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii vor merge în prima zi de școală alături de profesorii lor în format fizic, însă din cauza numărului de cazuri în creștere se impun câteva restricții.

„În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți școlarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite', a declarat Sorin Cîmpeanu.

Prin urmare, indiferent de oraș, școală sau liceu, toți cei care vor participa la ceremoniile de redeschidere a noului an școlar vor fi nevoiți să poarte mască și în exterior din cauza faptului că se va crea aglomerație. Mai mult decât atât, ministrul susține că ar fi absurd ca acest timp de eveniment să fie interzis, mai ales că în această perioadă se organizează tot felul de petreceri și adunări, însă va avea loc cu două condiții: masca de protecție și la exterior și timpul limitat de desfășurare a acestor ceremonii.

„Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții: masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate', a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Cât despre masca de protecție, Raed Arafat a precizat zilele trecute că aceasta ar putea redeveni obligatorie dacă numărul de cazuri continuă să crească alarmant.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri