Simulare Bacalaureat 2019. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română și cum arată baremul de corectare?

Simulare Bacalaureat 2019. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română și cum arată baremul de corectare?

Elevii de clasa a XI-a și a XII-a au trecut astăzi prin emoțiile simulării examenului de Bacalaureat 2019, proba la Limba și literatura română. Aproape 300.000 de elevi au fost așteptați să participe astăzi la simularea examenului de Bacalaureat 2019.

Sesiunea simulării examenului de Bacalaureat 2019 a început astăzi cu proba la Limba și literatura română și continuă până pe 21 martie, cu probele la Limba maternă, proba obligatorie a profilului și proba la alegere. Elevii au primit subiecte diferite, în funcție de profilul pe care îl urmează, dar și de anul de studiu.

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română și cum arată baremul de corectare?

La clasa a XII-a, profil uman, elevii au primit un text de Ion Barbu, intitulat “Sub constelația numerelor”, iar pe baza acestuia au avut de rezolvat mai multe cerințe. La al doilea subiect, elevii au avut de comentat un fragment din poezia “Toamnă de suflet”, scrisă de Tudor Arghezi. Cerința urmărea ca elevii să evidențieze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.  La subiectul III, elevii de clasa a XII-a au avut de prezentat relația dintre două personaje într-un roman interbelic studiat.

 

 

BAREM DE CORECTARE

Elevii de clasa a XI-a, profil uman, au primit la primul subiect un text din Ioan Slavici, “Amintiri” și au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza informațiilor extrase din text. La subiectul doi, elevii au avut de prezentat perspectiva narativă într-un fragment din “Pânza de păianjen” de Cella Serghi, iar subiectul cu numărul III, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

BAREM DE CORECTARE 

SUBIECT LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA A XII-A, PROFIL REAL

BAREM DE CORECTARE

SUBIECT LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA A XI-A, PROFIL REAL

BAREM DE CORECTARE

Notele vor fi afișate pe data de 29 martie, iar acestea au rolul de a-i ajuta pe elevi să își îmbunătățească performanțele școlare. Mai mult decât atât, notele nu  se pot contesta și nici vor fi trecute în catalog, cu excepția situațiilor în care elevii sau părinții acestora solicită acest lucru prin intermediul unei cereri.

Foto: edu.ro

Citește și:

Simulare Bacalaureat 2019. Când sunt programate probele și când vor fi afișate rezultatele?

Cinci moduri de a dezvolta independența copilului

Medic neurolog: „Dragă şcoală, de ce faci asta? Copiii noştri nu numai că nu mai au copilărie, dar se îmbolnăvesc!'

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie