Semne că suferi de astenia de primăvară

Primăvara este anotimpul renașterii, totul reînvie, înverzește și înflorește… mai puțin noi. Un număr destul de mare de oameni suferă la fiecare schimbare de anotimp de astenie. Iată care-i sunt semnele asteniei de primăvară!

astenie-primavara

foto femeie obosită via Shutterstock

Astenia în sine înseamnă o stare profundă și prelungită de oboseală, dar acestea nu sunt singurele simptome cu care te poți confrunta la schimbarea anotimpului.

Te simți brusc foarte obosită

Starea de astenie se instalează brusc, atunci când vremea începe să se încălzească, iar zilele sunt tot mai lungi. Motivul este că organismul tău trebuie să se adapteze brusc la noutate, după o iarnă grea și obositoare, în care a depus eforturi majore pentru a se menține pe linia de plutire. Dacă te simți deodată obosită, pentru mai multe zile la rând, îți este greu să te trezești și nu mai ai energie de nimic, atunci ai putea suferi de astenie de primăvară. Află mai multe simptome:

Dureri de cap, amețeli, simptome ale asteniei de primăvară

Pe lângă oboseală, un simptom resimțit de cei mai mulți care suferă de astenia de primăvară, te mai poți confrunta și cu dureri de cap destul de puternice, ce nu trec atât de ușor cu ajutorul analgezicelor. Odihna este o soluție bună în cazul durerilor de cap provocate de astenia de primăvară.

Uneori mai pot apărea și amețelile ușoare, provocate de astenia de primăvară, strâns legate și de lipsa de energie pe care o poți simți în acest caz.

Astenia de primăvară și gastrita

Cei care suferă de gastrită simt puternic și efectele asteniei de primăvară: durerile de stomac sunt la ordinea zilei și nu trec fără un regim strict, ținut cel puțin două săptămâni.

Nu confunda astenia de primăvară cu depresia!

De multe ori, astenia de primăvară poate fi confundată cu depresia, deoarece simptomele sunt asemănătoare: lipsă de energie, oboseală constantă, lipsa chefului de viață. Totuși, astenia de primăvară nu se tratează în același fel ca și depresia, ci tratamentul cel mai bun este un regim bogat în vitamine și minerale luate din fructe și legume proaspete și alte alimente sănătoase.

Astenia de primăvară nu ar trebui considerată o boală, ci este un semnal de alarmă pe care corpul tău îl trage, încercând să-ți spună că are nevoie de o alimentație sănătoasă, proaspătă. Consumă multă apă și ceaiuri naturale, mănâncă fructe și lactate în fiecare zi și vei trece cu bine peste această perioadă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate