Scoala de vara pentru jurnalisti de sanatate

Scoala de vara pentru jurnalisti de sanatate

Mamaia
Desfasurate la Mamaia, in perioada 1-4 septembrie, cursurile au reunit ziaristi, medici, reprezentanti ai industriei farmaceutice si ai sistemului medical privat si din asigurarile de sanatate private, decidenti din institutii de stat si management sanitar, specialisti in comunicare medicala, reprezentanti ai comisiilor europene cu putere de decizie in domeniul sanatatii, profesori in jurnalism de sanatate de la universitati de prestigiu din Europa.

Aceasta concentrare de specialisti pe diverse domenii care vizeaza sanatatea este foarte utila in formarea jurnalistilor din sanatate pentru ca una dintre principalele provocari in acest domeniu este accesul la informatia din aceste domenii conexe medicinei.

Un articol de sanatate bine documentat implica o buna cunoastere a principalilor „jucatori” din toate domeniile, acces la surse de documentare si medici specialisti, investigatie temeinica, o buna cunoastere a terminologiei de specialitate, dar si constiinta ca acel articol are o imensa putere de a educa, de a informa, de a schimba atitudini si comportamente in rindul medicilor, al potentialilor pacienti, al persoanelor care au putere de decizie in institutii de management sanitar.

Un jurnalist de sanatate are mai intai de toate constiinta de a fi responsabil pentru informatia pe care o transmite publicului; dorinta de perfectionare continua e o continuare fireasca a acestei responsabilitati uriase.

Scopul acestei scoli de vara, organizata la un nivel profesionist de Tarus Media, a fost specializarea jurnalistilor in politici de sanatate europene si autohtone, functionarea institutiilor, strategii, legislatie medicala, campanii eficiente de comunicare in domeniul sanatatii.

Profesionisti ai sistemului au sustinut prezentari interactive urmate de aplicatii pe situatii concrete de comunicare, urmind ca cele mai bune articole semnate de jurnalisti sa fie premiate cu stagii de pregatire in institutii europene cu putere de decizie in domeniul sanatatii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri