Schimbări extreme ale vremii. În Japonia, temperaturile au depășit 40 de grade Celsius

schimbări extreme ale vremii

Dacă în România ploile refuză să se oprească, iar vremea mohorâtă se menține la nivelul întregii țări, în alte părți ale lumii situația este la polul opus. Schimbările extreme ale vremii le dau mari bătăi de cap japonezilor, temperaturile putând să depășească 40 de grade în anumite zone.

La noi iulie este luna lui Cuptor. Sunt zilele acelea când arșița încinge pământul, coace roadele și îngălbenește spicele. Vremea de afară, însă, aduce mai mult cu o primăvară capricioasă de pe continentul american. Și în timp ce noi suntem complet bulversați de temperaturi oscilante și de cantitatea masivă de apă din precipitații, japonezii se confruntă cu o caniculă cumplită: 11 oameni au murit în ziua de duminică, 22 iulie, din cauza temperaturilor foarte ridicate.

Schimbări extreme ale vremii

Valul de căldură care a cuprins toată Japonia a adus după sine un număr record de ambulanțe pe străzi. Dimineața, la ora 07.30, temperatura din termometrele de la umbră este de 32 de grade Celsius. Potrivit agenţiei de presă Kyodo, japonezii sunt sfătuiți să stea în casă în timpul zilei, mai ales persoanele vârstnice. Departamentul de pompieri s-a confruntat zilele trecută cu o premieră: a fost apelat de 3.091 de ori, un record absolut de la înființarea sa din anul 1936. Nu doar vârstnicii au avut nevoie de ajutor medical, ci și elevii și studenții care au participat la întreceri și antrenamente sportive. Agenția de gestionare a dezastrelor a emis o alertă pentru majoritatea regiunilor din Japonia.

Temperaturile din Japonia se dovedesc greu de de suportat, în localitatea Kumagaya fiind înregistrată o valoare record, 41,1 grade Celsius, potrivit europafm.ro. Specialiștii au menționat că aceasta este cea mai ridicată temperatură care a fost înregistrată vreodată în Japonia.

Ca o paralelă cu canicula de pe teritoriul Japoniei, în România, temperaturile au scăzut din nou, iar precipitațiile abundente, însoțite de grindină, descărcări electrice și vijelii au provocat pagube în mai multe zone ale țării. În plus, meteorologii sunt de părere că vremea nu se va schimba nici în zilele ce urmează, ploile făcându-și simțită prezența la nivelul întregii țări.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Dana Grecu a născut! Prezentatoarea de televiziune a devenit din nou mamă la 40 de ani

Lumea presei este în doliu! A murit Carmen State, prezentatoare TVR 1

Cum arată prima plajă terapeutică din România? Locul special gândit pentru persoanele cu dizabilități

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri