Scăpări de memorie? Sexul poate fi antidotul perfect!

scapari de memorie

Ai observat că uiţi anumite lucruri, te concentrezi mai greu asupra sarcinilor și cauţi soluţii pentru a remedia această problemă?  Ai scăpări de memorie? Sexul poate fi antidotul perfect!

Un studiu publicat de Archives of Sexual Behavior în acest an, efectuat pe un eșantion de 6016 adulţi cu vȃrsta de peste 50 de ani, sugerează că frecvenţa actelor sexuale este strâns legată de calităţile memoriei. Ce înseamnă asta? Sexul poate avea efect benefic asupra capacităţii de concentrare și conservare a informaţiilor. Pe termen lung nu înseamnă totuși că ne scutește de degradări cognitive specifice vârstei, dar cu siguranţă aduce cu sine o serie de beneficii pentru sănătatea noastră fizică și mentală.

Ai scăpări de memorie? Sexul poate fi antidotul perfect! Iată care sunt beneficiile sexului:

Ne scapă de energia negativă. Atunci când acumulăm stres, îngrijorare, frici sau pur și simplu după o zi obositoare la serviciu, un mod în care ne putem descărca eficient și sănătos, poate fi sexul. Alături de partener, ascultând o muzică relaxantă, nimic nu mai pare atât de negru.

Protejează inima. Un act sexual stimulează circulaţia sanguină și poate preveni afecţiuni ale inimii grave, chiar și infarctul. Așadar, dacă vreţi să aveţi o inimă sănătoasă, gȃndiţi-vă serios la frecvenţa cu care faceţi sex și ȋncercaţi să o menţineţi constantă.

Eliberează endorfine. Cine nu își dorește să se simtă bine în fiecare zi? În timpul sexului se eliberează o cantitate importantă de endorfine, așa numitele molecule ale fericirii, împreună cu alţi hormoni și neurotransmiţători după cum afirmă Nadir Farid, un cunoscut profesor din Londra, fondator al unei clinici de endocrinologie. E atât de simplu să fim fericiţi până la urmă!

Crește longevitatea. Practicarea sexului în mod regulat, pe parcursul vieţii, crește longevitatea și vitalitatea. Dacă îţi dorești să trăiești mult, să fii fericit și relaxat, înseamnă că ești interesat de o viaţă sexuală activă care îţi poate aduce toate aceste beneficii.

Sporește rezistenţa oaselor. Exact. Practicarea sexului ajută la creșterea rezistenţei oaselor, reduce durerea ce apare odată cu înaintarea în vȃrstă având și efect analgezic. Data viitoare când te supără o durere de umăr sau de picior, gândește-te bine înainte de a lua o pastilă. Nu e mai simplu să faci sex? Iar dacă nu îţi trece durerea, cu siguranţă te va binedispune!

Studiile au, pe lȃngă calităţile știinţifice, menirea să ne stȃrnească interesul pentru anumite activităţi. Dacă vreţi să vă protejaţi sănătatea și, implicit memoria, ţineţi cont de rezultatele de mai sus și bucuraţi-vă de beneficiile oferite de sex!

foto: Shutterstock

Citește și:

Love and Marriage… Iată care sunt miturile despre iubire și căsătorie cel mai des întâlnite

10 lucruri pe care NU trebuie să le spui NICIODATĂ partenerului de viață

9 semne de manipulare emoțională. Cum să-i recunoști pe cei care încearcă să obțină totul de la tine fără să dea nimic în schimb

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii